مدل سازی معادلات ساختاری فرسودگی شغلی بر اساس اضطراب کووید۱۹، کیفیت زندگی و بهزیستی روان شناختی با میانجی گری استرس شغلی معلمان

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 52

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPMM-15-55_006

تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1403

Abstract:

چکیدهمقدمه: روش­: روش تحقیق حاضر از نوع توصیفی همبستگی بود. به این منظور تعداد ۳۶۵ معلم از معلمان ناحیه چهار آموزش و پرورش اهواز (از بین کل معلمان مقطه متوسطه شهر اهواز) به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. مقیاس های مورد استفاده در  پژوهش حاضر شامل فرسودگی شغلی (مسلچ، ۱۹۸۱)، اضطراب بیماری کرونا (علی پور و همکاران، ۱۳۹۸)، کیفیت زندگی (سازمان بهداشت جهانی، ۱۹۹۶)، بهزیستی روان شناختی (ریف، ۱۹۸۹) و استرس شغلی معلمان (پالیس،  ۱۹۸۰) می باشد. ارزیابی الگوی پیشنهادی از طریق الگویابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار های SPSS-۲۶ و AMOS-۲۴ انجام گرفت. جهت آزمودن اثرات غیر مستقیم از روش بوت استراپ، در برنامه پریچرز و هیز استفاده شد. تحلیل های الگویابی معادلات ساختاری برازندگی الگوی پیشنهادی را با داده ها مورد حمایت قرار دادند.یافته­ ها: نتایج نشان داد که اضطراب بیماری کرونا تاثیر مثبت و معنی داری بر فرسودگی شغلی دارد. کیفیت زندگی و بهزیستی روانشناختی اثرات منفی معنی داری بر فرسودگی شغلی دارد. استرس شغلی تاثیر مثبت و معنی داری بر فرسودگی شغلی دارد. اضطراب بیماری کرونا تاثیر مثبت و معنی داری بر استرس شغلی دارد. کیفیت زندگی و بهزیستی روانشناختی اثرات منفی معنی داری بر استرس شغلی دارند. نتایج همچنین حاکی از آن است که استرس شغلی در رابطه اضطراب کووید۱۹، کیفیت زندگی و بهزیستی روان شناختی با فرسودگی معلمان شهر اهواز نقش واسطه ای را  ایفا می نماید.نتیجه­ گیری: بر پایه این یافته ها، می توان نتیجه گرفت که با کاهش اضطراب کووید۱۹ و افزایش کیفیت زندگی و بهزیستی روان شناختی می توان میزان استرس شغلی معلمان را کاهش داد تا این عوامل در کنار یکدیگر شرایط کاهنده فرسودگی شغلی را برای آنان فراهم سازند.

Authors

سید فرج پورفرجی

دانشجوی دکتری روان شناسی بالینی، گروه روان شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران

نجمه حمید

استاد گروه روان شناسی ، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز ، ایران

افسانه طاهری

استادیار گروه روان شناسی، دانشکده روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی رودهن، رودهن، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Saberi, H., Maroji, A., & Naseh, J. Investigating factors related ...
  • Shamali Ahmadabadi, M., & Barkhordari Ahmedabadi, A. The role of ...
  • American Federation of Teachers Education quality of work life study. ...
  • Xu, X., Chen, L., Yuan, Y., Xu, M., Tian, X., ...
  • Yami, M, Karmi, A., & Nameni, I. Psychometric features of ...
  • نمایش کامل مراجع