ارزیابی اثرات زیست محیطی تولید زعفران با استفاده از پایش پتانسیل گرمایش جهانی مطالعه موردی (استان خراسان شمالی شهرستان فاروج)

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 20

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MPEC02_175

تاریخ نمایه سازی: 2 تیر 1403

Abstract:

هدف از پژوهش حاضر بررسی اثرات زیست محیطی در نظامهای تولید زعفران در استان خراسان شمالی شهرستان فاروج در سال زراعی ۱۳۹۹ بود. برای انجام این تحقیق بر اساس تعداد کل مزارع زعفران موجود در شهرستان فاروج، تعدادی مزرعه به عنوان نمونه انتخاب شد و اقدام به جمع آوری اطلاعات به روش پرسش نامه و مصاحبه رو در رو گردید. جهت بررسی اثرات زیست محیطی در تولید زعفران از طریق اندازهگیری پتانسیل گرمایش جهانی (GWP)، تخلیه منابع فسیلی محاسبه گردید. پتانسیل گرمایش جهانی شامل گازهای CO۲و CH۴ و N۲O می باشد که همگی به واحد معادل بر حسب دی اکسیدکربن تبدیل و محاسبه شد. میزان پتانسیل گرمایش جهانی (GWP) ۶۱/۱۸۸۶ کیلوگرم معادل دی اکسیدکربن بدست آمد که ۱۰/۳۶ % مربوط به CO۲، ۸۱/۶۲% مربوط به N۲O و ۵۹/۱۱% نیز در اثر تولید CH۴ بود. نتایج نشان داد مصرف کود نیتروژن با میزان تولید ۱۵/۸۰۶ کیلوگرم در هکتار بیشترین سهم را درگرمایش جهانی داشت .

Authors

فاطمه باغبان شیروانی

گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه بجنورد، بجنورد. ایران.

مهدی بابائیان

گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه بجنورد، بجنورد. ایران.

قربانعلی رسام

گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه بجنورد، بجنورد. ایران.