بررسی رابطه ی بین نگرش به نقش جنسیتی و میل به فرزند اوری در زوجین درشرف ازدواج مراجعه کننده به مرکز پیش ازازدواج شهر بابلسر - سال ۱۴۰۲

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 53

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HWCONF16_056

تاریخ نمایه سازی: 7 تیر 1403

Abstract:

اهداف:باروری یکی از مولفه های اصلی جمعیت است که میزان ان در کشور طی سه دهه اخیر رو به کاهش بودهاست. لذا مطالعه ی حاضر با هدف بررسی رابطه ی بین نگرش به نقش جنسیتی و میل به فرزند اوری در زوجین درشرف ازدواج مراجعه کننده به مرکز پیش از ازدواج شهر بابلسر انجام شده است .روش کار : پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع همبستگی می باشد که در ۵۳۲ نفر از زوجین درشرف ازدواج در شهر بابلسر که به صورت در دسترس وارد مطالعه شدند، انجام شد. ابزار گرد اوری داده ها شاملپرسش نامه جمعیتی- اجتماعی و پرسش نامه ی اجتماعی_ اقتصادی قدرت نما، پرسش نامه نگرش به نقش جنسیتی و پرسش نامه میل به فرزندآوری بود. در این پژوهش از امار توصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیلداده ها استفاده شد .یافته ها : مطالعه ی حاضر نشان می دهد که متغیر های سابقه ی ازدواج قبلی ( ۰/۰۶= p-value) ، تمایل بهداشتن دو فرزند دختر ( ۰/۰۰۶= p-value) ، نگرش نقش زناشویی در امور جنسی و باروری مردان ( ۰/۰۳= p-value) و میل به فرزند اوری مردان ( ۰/۰۰= p-value) بر میل به فرزند اوری زنان تاثیر گذار است وهمچنین متغیرهای محل سکونت (۰/۰۱=p-value) ، فاصله ی ازدواج تا تولد اولین فرزند ( ۰/۰۳=p-value) ،تمایل به داشتند دو فرزند دختر ( ۰/۰۰۵=p-value) ، علاقه به جنسیت دختر (۰/۰۰۲=p-value) ، درامد(۰/۰۲=p-value) ، نگرش نقش زناشویی در امور جنسی و باروری مردان (۰/۰۱۶ =p-value) و میل به فرزنداوری زنان (۰/۰۰۰ =p-value) بر میل به فرزند اوری مردان موثر بوده است .نتیجه گیری : با توجه به تاثیر نقش های زناشویی در امور جنسی و باروری بر میل به فرزند اوری زوجین پیش ازازدواج، لذا توجه به این عامل در برنامه ریزی های مرتبط بر روندهای جمعیتی در آینده مورد توجه قرار گیرد .

Authors

فائزه حبیب نژاد

وابستگی سازمانی نویسنده (دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران،دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه، ساری، ایران. )

زهره شاه حسینی

وابستگی سازمانی نویسنده (استاد، گروه بهداشت باروری و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت جنسی و باروری، دانشگاه علوم پزشکیمازندران، ساری، ایران )

غزل فیضی

وابستگی سازمانی نویسنده (کارشناس ارشد مشاوره مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده پرستاریو مامایی نسیبه، ساری، ایران. )

سنا نظمی

وابستگی سازمانی نویسنده (کارشناسی ارشد مشاوره مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی ، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل،ایران)