بررسی تاثیر آموزش ذهن آگاهی بر اضطراب، استرس و افسردگی مادران دارای کودک مبتلا به اختلالات یادگیری: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 73
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NMJ-32-2_005
تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1403
Abstract:
سابقه و هدف: در سال های اخیر، اثربخشی مداخلات آموزشی در روان کاوی در درمان بیماری های مزمن مورد توجه قرار گرفته است. لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش گروهی ذهن آگاهی بر اضطراب، استرس و افسردگی مادران دارای فرزند دارای اختلال یادگیری انجام شده است.
مواد و روش ها: این کارآزمایی بالینی با شرکت ۶۰ مادر دارای فرزند دارای اختلال یادگیری در شهر قزوین در سال ۱۴۰۰ انجام شد. شرکت کنندگان به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند. اطلاعات با استفاده از چک لیست اطلاعات دموگرافیک و DASS-۲۱ در هر دو گروه کنترل و مداخله جمع آوری شد. گروه مداخله ۸ جلسه آموزش ذهن آگاهی را به صورت گروهی دریافت کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار R مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین نمرات قبل از مداخلات استرس (۷.۶±۱۳.۳۱)، اضطراب (۳.۳۳±۴.۱۱) و افسردگی (۹۳/۵±۲۶/۱۰) در مادران هر دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. این مداخله توانست استرس، اضطراب و افسردگی مادران دارای فرزند دارای اختلال یادگیری را در ۲ ماه پیگیری در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری افزایش دهد و تفاوت آماری معنی داری را نشان دهد (P≤۰.۰۵)
نتیجه گیری: بر اساس یافته ها می توان نتیجه گرفت که آموزش گروهی ذهن آگاهی بر میزان استرس، اضطراب و افسردگی مادران دارای فرزند مبتلا به اختلال یادگیری تاثیرگذار است و توصیه می شود از نتیجه گیری های پژوهش حاضر در طراحی روش های درمانی و برنامه های آموزشی برای والدین دارای کودکان مبتلا به اختلال یادگیری استفاده شود.
Keywords:
stress , anxiety , depression , mindfulness , mothers , learning disorder , learning disabilities , استرس , اضطراب , افسردگی , ذهن آگاهی , مادران , اختلال یادگیری
Authors
الهام حسن نیا
Qazvin University of Medical Sciences
محمدعلی سلیمانی
Qazvin University of Medical Sciences
محمدرضا شیخی
Qazvin University of Medical Sciences
احد علیزاده
Qazvin University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :