سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نمود مفاهیم شیعی در پیدایش نقوش تزئینی مساجد صفویه و قاجاریه (بررسی تطبیقی مسجد امام اصفهان و مسجد امام بروجرد)

Publish Year: 1403
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 98

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICESCONF11_113

Index date: 3 July 2024

نمود مفاهیم شیعی در پیدایش نقوش تزئینی مساجد صفویه و قاجاریه (بررسی تطبیقی مسجد امام اصفهان و مسجد امام بروجرد) abstract

مذهب تشیع ، در پی جریان تاریخی سقیفه و شکل گیری خلافت با تاکید بر حقانیت و پیروی از امام علی (ع) و اهل بیت ایشان شکل گرفت و منادی رهبری نهضت عدالت خواهانه ای شد که در مقابل خلافت رسمی و اشرافیت عربی از خود واکنش نشان داد. در این پژوهش ، سعی شده تا با مقایسه معماری دوره صفویه و یک دوره بعد از آن (قاجاریه )، به بررسی اصول، مبانی و الگوهای قدیم معماری ایران و نوآوریهایی پرداخته شود که از نظر فضا در این دوران به وجود آمده است ؛ هرچند به نظر می رسد، معماری دوره قاجار، قوت لازم خلق یک معماری جدید را نداشته است . از این رو در این پژوهش ، دو شاهکار هنر و معماری اسلامی و شیعی این سرزمین ، یعنی مسجد امام خمینی اصفهان و مسجد امام بروجرد، با بازشناخت اصول قدسی حاکم بر طراحی مساجد شیعی بررسی تطبیقی شده است . بر اساس نتایج تحقیق ، می توان تفاوت و به نوعی تکامل دوران صفویه تا قاجاریه را در عواملی چون طرح، نقوش و تزئینات به کار رفته در کتیبه ها، رنگ های استفاده شده در تزیینات و منارهها جست و جو کرد.

نمود مفاهیم شیعی در پیدایش نقوش تزئینی مساجد صفویه و قاجاریه (بررسی تطبیقی مسجد امام اصفهان و مسجد امام بروجرد) Keywords:

نمود مفاهیم شیعی در پیدایش نقوش تزئینی مساجد صفویه و قاجاریه (بررسی تطبیقی مسجد امام اصفهان و مسجد امام بروجرد) authors

گیسو ماهوتی

استادیار، گروه شهرسازی واحد بندرانزلی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرانزلی

مقاله فارسی "نمود مفاهیم شیعی در پیدایش نقوش تزئینی مساجد صفویه و قاجاریه (بررسی تطبیقی مسجد امام اصفهان و مسجد امام بروجرد)" توسط گیسو ماهوتی، استادیار، گروه شهرسازی واحد بندرانزلی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرانزلی نوشته شده و در سال 1403 پس از تایید کمیته علمی یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مذهب شیعه ، مسجد امام اصفهان، مسجد امام بروجرد، نقوش تزئینی هستند. این مقاله در تاریخ 13 تیر 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 98 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مذهب تشیع ، در پی جریان تاریخی سقیفه و شکل گیری خلافت با تاکید بر حقانیت و پیروی از امام علی (ع) و اهل بیت ایشان شکل گرفت و منادی رهبری نهضت عدالت خواهانه ای شد که در مقابل خلافت رسمی و اشرافیت عربی از خود واکنش نشان داد. در این پژوهش ، سعی شده تا با مقایسه معماری دوره ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نمود مفاهیم شیعی در پیدایش نقوش تزئینی مساجد صفویه و قاجاریه (بررسی تطبیقی مسجد امام اصفهان و مسجد امام بروجرد) با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.