مقایسه اثرات عصاره های آبی و الکلی برگ مریم گلی روی آسپرژیلوس فلاووس و مالاسزیا فورفور و داروهای فلوکونازول و کلوتریمازول

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 16

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SBSB-10-1_008

تاریخ نمایه سازی: 16 تیر 1403

Abstract:

گیاهان برای هزاران سال به عنوان دارو برای درمان بیماری های مختلف توسط اکثر تمدن ها مورد استفاده قرار گرفته اند. مریم گلی بزرگترین جنس گیاهان در خانواده Lamiaceae است. یکی از گیاهان دارویی است که از نظر غنای اسانس و ترکیبات فعال بیولوژیکی متعدد آن مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه مقایسه اثرات عصاره های آبی و الکلی (متانولی و اتانولی) برگ مریم گلی (سالویا) روی آسپرژیلوس فلاووس و مالاسزیا فور فور و مقایسه آن با داروهای فلوکونازول و کلوتریمازول به دو روش دیسک و چاهک مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MFC) با استفاده از روش رقت لوله ای تعیین شدند. نتایج نشان می دهد که MIC برای آسپرژیلوس فلاووس و مالاسزیا فور فور در عصاره آبی ۲۰، ۲۰، برای عصاره متانولی ۲۰، ۱۰ و برای عصاره اتانولی ۲۰ و ۱۰ (میکروگرم در سی سی) بدست آمد. MFC برای آسپرژیلوس فلاووس و مالاسزیا فور فور در عصاره آبی ۳۰،۳۰، برای عصاره متانولی ۳۰، ۲۰ و برای عصاره اتانولی ۳۰ و ۲۰ (میکروگرم در سی سی) بدست آمد. نتیجه گیری می شود که عصاره های آبی و هیدرو الکلی مریم گلی اثر مهاری بر روی قارچ های مورد مطالعه داشت.

Authors

فاطمه منفرد

دانش آموخته دانشکده پیراپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران

فاطره رضایی

استادیار گروه بیولوژی، دانشکده پیراپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران

عیسی غلامپور عزیزی

استادیار گروه قارچ شناسی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران (نویسنده مسئول مکاتبات)