پیش بینی سلامت روان براساس کیفیت زندگی اسلامی و آخرت نگری سوادآموزان استان کرمان
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 109
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJHP-8-1_016
Index date: 7 July 2024
پیش بینی سلامت روان براساس کیفیت زندگی اسلامی و آخرت نگری سوادآموزان استان کرمان abstract
زمینه و هدف: سلامت روان به عنوان یک سازه پراهمیت در سلامت، از زوایای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی عوامل مرتبط و موثر بر این سازه در افراد و گروه های مختلف به ویژه در سوادآموزان از اهمیت پژوهشی برخوردار است. هدف این پژوهش پیش بینی سلامت روان براساس کیفیت زندگی اسلامی و آخرت نگری سوادآموزان استان کرمان بود.
روش: روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی زنان و مردان بی سواد، کم سواد و سواد آموخته نهضت سوادآموزی بین ۱۴ تا ۴۹ سال استان کرمان بودند که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای ۳۷۰ نفر از جمعیت نهضت سوادآموزان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری داده های مورد نیاز پژوهش از پرسشنامه کیفیت زندگی اسلامی نژادمحمد نامقی، سلامت روان گلدبرگ، و آخرت نگری ابراهیمی و بهرامی احسان استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ در سطح معناداری ۰/۰۵ استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که کیفیت زندگی اسلامی و آخرت نگری و مولفه های آنها قادر به پیش بینی سلامت روان سوادآموزان بود. کیفیت زندگی اسلامی ۰/۲۳۴ و آخرت نگری ۰/۳۸۵ از واریانس سلامت روان را تبیین کرد (۰/۰۱> P).
نتیجه گیری: باتوجه به نتایج به دست آمده، براساس کیفیت زندگی اسلامی و آخرت نگری می توان میانگین نمره سلامت روان سوادآموزان استان کرمان را پیش بینی کرد.
پیش بینی سلامت روان براساس کیفیت زندگی اسلامی و آخرت نگری سوادآموزان استان کرمان Keywords:
پیش بینی سلامت روان براساس کیفیت زندگی اسلامی و آخرت نگری سوادآموزان استان کرمان authors
عباس توان
Department of Islamic Philosophy, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran