رتبه بندی بانکهای تجاری کشور
Publish Year: 1385
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 82
This Paper With 44 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_QJERP-14-39_003
Index date: 7 July 2024
رتبه بندی بانکهای تجاری کشور abstract
پنج بانک بزرگ تجاری کشور یعنی بانکهای ملی، صادرات، تجارت، ملت و سپه، در ابتدای سال ۱۳۸۳ دارای ۱۲۰۷۵ شعبه در کل کشور می باشند که تحت ۱۸۵ سرپرستی فعالیت می کنند. تعداد سرپرستی های هر یک از بانکها بین ۳۳ تا ۴۲ است. مدیریت اقتصادی کشور تمایل دارد جایگاه هر بانک در مقایسه با سایر بانکها همچنین میزان کارایی آنها را تعیین کند. بعضی از موسسه های خارجی نظیر بانکر به رتبه بندی بانکهای مختلف جهان می پردازند.
در این مقاله می خواهیم به رتبه بندی بانکهای تجاری و تعیین کارایی آنها بپردازیم. ابتدا تاریخچه مختصری از تشکیل این بانکها یادآوری می شود سپس سه روش رتبه بندی یعنی روش تحلیل عاملی، تاکسونومی عددی، ترکیب تحلیل عاملی و تاکسونومی عددی را بیان کرده و بر این اساس با استفاده از ۲۴ شاخص تعریف شده رتبه بندی سرپرستی های هر پنج بانک تجاری را انجام داده و از نتیجه آن، رتبه بندی پنج بانک حاصل می شود. دوباره متغیرهای ورودی و خروجی به عنوان داده ها و ستانده ها تعریف می شود میزان کارایی تمام سرپرستی های هر بانک با استفاده از روش تحلیل پوششی داده تعیین شده و به کمک آن کارایی هر بانک در مقایسه با یکدیگر تعیین خواهد شد. با استفاده از آمار استنباطی، نشان داده شده که جز یک بانک، سه بانک دیگر از نظر کارایی تفاوتی ندارند.
رتبه بندی بانکهای تجاری کشور Keywords:
Commercial Banks , Efficiency , D.E.A. , Ranking , بانکهای تجاری , رتبه بندی , تحلیل عاملی , تاکسونومی عددی , کارایی , تحلیل پوششی داده ها , رتبه بندی JEL , C۰۱ , C۱۴ , C۱۶ , G۲۱
رتبه بندی بانکهای تجاری کشور authors