واکاوی راهکارهای زنان سرپرست و غیرسرپرست خانوار در کسب شادمانی؛ (مطالعه ای کیفی در شهر یزد)
Publish place: Social Welfare Quarterly، Vol: 24، Issue: 93
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 40
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_REFA-24-93_008
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1403
Abstract:
مقدمه: شادمانی فرزندان تحت تاثیر روابط با خانواده است. تعاملات روزمره فرزندان با والدین خود اکنون به عنوان عاملی در رشد آن ها تلقی می شود. خانواده درعین حال مهم ترین زمینه برای رشد فرزندان محسوب می شود. هدف پژوهش حاضر مطالعه راهکارهای زنان سرپرست خانوار و غیر سرپرست در ایجاد شادمانی در محیط خانواده می باشد.
روش: روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع تحلیل مضمون بود، همچنین داده ها با ۴۰ مصاحبه نیمه ساختاریافته در شهر یزد جمع آوری گردید؛ ۲۰ نفر از زنان نمونه، غیر سرپرست و ۲۰ نفر را زنان سرپرست خانوار تشکیل دادند. همچنین نمونه گیری از نوع هدفمند با حداکثر تنوع انجام گرفت، بعد از جمع آوری داده ها، با شش مرحله تحلیل مضمونی کدگذاری صورت گرفت.
یافته: نتایج نشان داد که زنان غیرسرپرست سه مضمون نهایی فرزندمداری مهرورزانه، رضایت از خویشتن و زنانگی کلنگرانه را تجربه کردند. در حالی که، زنان سرپرست خانوار در دو مضمون نهایی تحت عنوان شادمانگی کل نگرانه و ناکامی در شادمانگی را تجربه کرده بودند. فل الواقع، زنان سرپرست فراتر از توان خویش برای رفع نیازهای همه جانبه فرزندان تلاش می کند تا در خانواده شادی بیافریند. با توجه به مطالب احصا شده، زنان غیرسرپرست باوجود داشتن همسر، در ایجاد شادمانی محیط خانواده قوی تر عمل می کردند اما زن سرپرست خانوار باید خلا نبود همسر را نیز پر می کرد و گاهی اوقات نیز در ایجاد شادمانی ناموفق عمل می کرد.
بحث: درنتیجه کمک و سیاست گذاری سازمان های مربوطه در حوزه شادمانی می تواند راهگشای زندگی زنان گردد زیرا همان قدر که توجه به رفاه عینی اهمیت دارد، رسیدگی به رفاه ذهنی نیز می تواند مهم تلقی گردد، زیرا شادمانی زنان و خانواده، به عنوان یکی از ابعاد توسعه اجتماعی، برای رسیدن به توسعه مهم تلقی می شود.
Keywords:
Authors
zahra falakodin
Department of Sociology, Faculty of Social Sciences, Yazd University, Yazd, Iran
masoud hajizadehmeymandi
Department of Sociology, Faculty of Social Sciences, Yazd University, Yazd, Iran
Ahmad Kalateh sadati
Department of Sociology, Faculty of Social Sciences, Yazd University, Yazd, Iran
Seyed Mohsen mousavi
Department of Sociology, Faculty of Social Sciences, Yazd University, Yazd, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :