تلفیق داده های سنگ نگاری، پتروفیزیکی و لرزه نگاری سه بعدی: نگرشی بر سرشت نمایی مخزن میشریف میدان رشادت واقع در خلیج فارس

Publish Year: 1385
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 16

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GSJ-16-62_019

تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1403

Abstract:

میدان رشادت در مرکز خلیج فارس، یک تاقدیس با جهت یافتگی شمال- جنوب و در آن بخش بالایی سازند سروک (میشریف) دربردارنده مخزن نفتی است. مخزن میشریف در این میدان به ۵ بخش مخزنی تقسیم می شود. بخش بالایی (A) بهترین زون مخزنی شناخته شده است. فرایند دیاژنز از قبیل انحلال، دولومیتی شدن و درز و شکاف باعث افزایش کیفیت مخزن شده است. تحت تاثیر فرایند دیاژنز (انحلال)، نفتگیر چینه شناختی از نوع دیاژنتیکی ایجاد و زونهای A, B به صورت نازک شدگی نفتگیر را به وجود آورده اند. فرسایش شدید میشریف سبب افزایش تراوایی و در نتیجه افزایش کیفیت مخزن شده است. مطالعات نشان می دهد که دگرشیبهای محلی در بخش جنوبی یال میدان نفتی رسالت، زونهای مهم مخزنی را در این بخش ایجاد کرده و در نتیجه کیفیت مخزنی زونهای C, D افزایش یافته است. وارونه سازی اطلاعات لرزه نگاری به پاگیری صوتی، سبب تشخیص بهتر واحدهای سنگ شناسی شده است. تبدیل ژرفایی  (Depth conversion)  با افقهای موجود، با اطلاعات چاه به دقت هماهنگی دارند. وارونه سازی (inverted impedance) رخساره ها و تغییرات تخلخل را که در میدان سازند میشریف بر روی اطلاعات لرزه نگاری دیده نمی شد، به وضوح قابل تشخیص کرده است . تلفیق تفاسیر لرزه ای و وارونه سازی لرزه ای، اطلاعات به دست آمده سازند میشریف را به شدت افزایش داده است. مطالعات نشان می دهد که ستبرای با ارزش زون مخزنی قسمت باختری و شمال باختری این میدان  افزایش و به سمت مرکز و جنوب کاهش می یابد .

Authors

علیرضا بشری

شرکت نفت فلات قاره ایران، امور پژوهش و توسعه، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Balusseau, B., El-Demerdash, M.Z., ۱۹۹۶. Qatar, Alkhalij field : a ...
  • Bashari, A. Fathi, E. ۲۰۰۴, . Petrography, Diagenesis and Reservoir ...
  • Bashari, A. ۲۰۰۲, Alkalij a Common Field Between Iran & ...
  • Bashari, A., ۲۰۰۵. Petrographic Petrophysics and seismic integration: an approach ...
  • Bashari, A.,۱۹۸۸. Occurrence of heavy crude oil in the Persian ...
  • Fathi, E., ۲۰۰۳. An introduction in characterization of upper Sarvak ...
  • Reshadat & Resalat Oil Fields, ۳D Seismic Interpretation April ۲۰۰۳ ...
  • نمایش کامل مراجع