بررسی ارتباط پلی مورفیسم های miR۴۲۳ (rs۶۵۰۵۱۶۲) و miR۶۰۸ (rs۴۹۱۹۵۱۰) با خطر ابتلا به سرطان ریه
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 52
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-34-234_007
تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1403
Abstract:
سابقه و هدف: سرطان ریه یکی از کشنده ترین سرطان ها در سطح جهان است، تشخیص زود هنگام سرطان ریه از چالش های بزرگ درمان این بیماری است و می تواند در نجات جان بیماران بسیار موثر باشد. با توجه به نقش میکرو RNA ها در ایجاد و پیشرفت سرطان ریه، از عوامل موثر در بیان و عملکرد میکرو RNA ها از جمله پلی مورفیسم های موجود در ژن های میکرو RNA ها می توان به عنوان بیومارکر جهت تشخیص زودرس سرطان ریه استفاده کرد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط پلی مورفیسم های تک نوکلئوتیدی (۴۹۱۹۵۱۰ rs) ۶۰۸-miR و (۶۵۰۵۱۶۲ rs) ۴۲۳-miR با خطر ابتلا به سرطان ریه است.
مواد و روش ها: در این مطالعه مورد- شاهدی، بررسی ژنوتیپی پلی مورفیسم های۶۵۰۵۱۶۲ rs ۴۲۳-miR و۴۹۱۹۵۱۰ rs ۶۰۸-miR بر روی دو گروه شامل ۱۱۰ نفر بیمار سرطان ریه و ۱۲۰ فرد سالم به روش PCR-RFLP انجام شد. پس از دریافت فرم رضایت نامه از بیماران از هرکدام از افراد مورد مطالعه ۵ میلی لیتر خون وریدی دریافت شد و DNA ژنومی هر فرد با استفاده از روش رسوب نمکی استخراج شد، کیفیت DNA توسط طیف سنجی جذبی سنجیده شد و سپس تمامی نمونه ها PCR شد و با استفاده از هضم آنزیم محدودکننده توسط آنزیم های Rsa I و PVUII تعیین ژنوتیپ برای هر دو پلی مورفیسم انجام شد، در مرحله آخر نتایج هضم آنزیمی به وسیله الکتروفورز بر روی ژل آگارز ۲ درصد بررسی شد، جهت تایید نتایج RFLP از تعیین توالی تصادفی نمونه ها استفاده شد. تجزیه و تحلیل های آماری داده ها با نرم افزار SPSS انجام شد.
یافته ها: در بررسی پلی مورفیسم ۶۵۰۵۱۶۲ rs در ۴۲۳-miR توزیع فراوانی ژنوتیپ های CC، CA، AA در بیماران سرطان ریه به ترتیب ۷/۴۲، ۵/۳۴، ۷/۲۲ و در گروه کنترل به ترتیب ۸/۳۰، ۲/۵۴، ۱۵ بود که دارای اختلاف معنی داری نبود. ژنوتیپ CA نسبت به CC و هم چنین CA نسبت به CC+AA با کاهش ابتلا به سرطان ریه ارتباط داشت (۰/۰۰۹=P، ۰/۸۲۹-۰/۲۵۶:CI ۹۵ درصد، ۰/۴۶۰=OR؛ ۰/۰۰۳=P، ۷۶۰/۰-۲۶۲/۰ :CI ۹۵ درصد، ۰/۴۴۷=OR)، که می تواند حاکی از نقش محافظتی این ژنوتیپ باشد. در بررسی پلی مورفیسم ۴۹۱۹۵۴۰ rs در ۶۰۸-miR فراوانی الل G در گروه بیماران ۱۶/۴درصد و در گروه کنترل ۴/۲۰ درصد بود و فراوانی الل C در گروه بیماران ۸۳/۶ درصد و در گروه کنترل ۷۹/۶ درصد بود. این فراوانی الل با نسبت احتمالات ۰/۷۶۳ و فاصله اطمینان۱/۲۲۷- ۰/۴۴۴از نظر آماری معنی دار نبود (۰/۲۶۳=P) و تفاوت معنی داری بین گروه بیماران سرطانی و افراد کنترل مشاهده نشد. در بررسی ژنوتایپ های افراد سرطانی و افراد سالم به صورت Codominant، Dominant، Over dominant و Recessiv از نظر آماری هیچ تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
استنتاج: طبق یافته های مطالعه حاضر، در بررسی ۴۲۳-miR ژنوتیپ CA در پلی مورفیسم ۶۵۰۵۱۶۲ rs می تواند نقش محافظتی در سرطان ریه داشته باشد ولی پلی مورفیسم ۴۹۱۹۵۱۰ rs در ۶۰۸-miR ارتباط معنی داری با سرطان ریه مشاهده نشد. مطالعات بعدی با تعداد نمونه بیش تر برای تایید این یافته ها پیشنهاد می گردد.
Keywords:
Authors
جواد صالحی
MSc Student in Human Genetics, Student Research Committee, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرتضی صادقی
Assistant Professor, Human Genetics Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :