ارزیابی ویژگیهای مورفولوژیک، بیوشیمیایی و عملکرد علوفهای کاکتوس اپونتیا (Opuntia ficus-indica (L.) Miller) تحت تاثیر اوره و سوپرفسفات تریپل در شرایط کم آبیاری
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 80
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CSR-6-1_001
تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1403
Abstract:
بهمنظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف نیتروژن و فسفر بر ویژگیهای مورفولوژیک، بیوشیمیایی و عملکرد علوفهای کاکتوس اپونتیا تحت کم آبیاری و شرایط آب و هوایی خوزستان، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ۳ تکرار (کرت) انجام شد. در این پژوهش اثر سطوح کود فسفر (۰، ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار) از منبع سوپر فسفات، بهعنوان فاکتور اصلی، و کود نیتروژن در چهار سطح (۰، ۵۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار) به صورت کود اوره، بهعنوان فاکتور فرعی، بر کاکتوس اپونتیا تحت کم آبیاری شدید (یک مرتبه در بهار و پاییز، سه مرتبه در تابستان و بدون آبیاری در زمستان) مطالعه شد. نتایج نشان داد که افزایش سطح نیتروژن تا ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار به همراه سطح فسفر ۵۰ کیلوگرم در هکتار، سبب افزایش ارتفاع، وزن تر، تعداد پد، میزان نیتروژن و فسفر، پروتئین کل، میزان اسیدهای آمینه و کلروفیل شد. افزایش کوددهی نیتروژن به تنهایی نیز سبب افزایش موسیلاژ و فیبر گردید، اما میزان کربوهیدرات کل گیاه تحت تاثیر این دو کود قرار نگرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میزان موسیلاژ (۰/۷۷ گرم در ۱۰۰ گرم وزن خشک) مربوط به تیمار نیتروژن تا سطح ۱۵۰ کیلوگرم بود. به طورکلی، این گونه به نظر می رسد افزایش میزان نیتروژن تا سطح ۱۵۰ کیلوگرم به همراه سطح فسفر ۵۰ کیلوگرم در هکتار سبب افزایش ۲۳ درصدی عملکرد زیستتوده نسبت به شاهد در کاکتوس اپونتیا در استان خوزستان گردد و از افزایش میزان کود نیتروژن نسبت به فسفر در خاک، نتایج مثبتتری به دست آمد.
Keywords:
Authors
حامد حسن زاده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران
محمد رضا صالحی سلمی
گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران
محمدحسین دانشور
گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران
پیام پورمحمدی
گروه مهندسی ژنتیک و تولید گیاهی، دانشگاه علوم دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :