بررسی ویژگی های روان سنجی پرسشنامه خودارزیابی مشکلات جنسی

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 30

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CPAP-22-1_017

تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1403

Abstract:

مقدمه: شناسایی دقیق گستره مربوط به مشکلات جنسی در زنان و مردان متاهل  با استفاده از ابزارهای سنجش دقیق، معتبر، مفید و کاربردی می­تواند راهگشای ارزیابی دقیق و طرح­ریزی یک برنامه درمانی موثر و کارآمد باشد. مطالعه حاضر نیز با هدف بررسی ابعاد روان­سنجی و سنجش میزان روایی و پایایی آن را در جامعه ایرانی پرسشنامه خودارزیابی مشکلات جنسی در جامعه ایرانی انجام گرفت.روش : این مطالعه در حیطه روان­سنجی و از نوع توصیفی است. نمونه مورد مطالعه، ۳۸۵ نفر از زنان و مردان متاهل استان قم به صورت در دسترس انتخاب شدند. از این بین به طور مساوی ۵۰ درصد خانم و ۵۰ درصد آقا می باشند و باتوجه به شیوع کرونا و نبود امکان تجمعات غیرضروری موجود، پرسشنامه ها به نسخه آنلاین تبدیل شده و لینک آن از طریق سایت پرس لاین در اختیار افراد نمونه قرار گرفت. شرایط ورود و خروج مشخص فضایی برای پاسخگویی ایجادکرد. نسخه فارسی پرسشنامه خودارزیابی مشکلات جنسی پس از مراحل ترجمه - بازترجمه، تنظیم و همراه با پرسشنامه­های رضایت جنسی (ISS)  و پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس اجرا گردید.  برای بررسی روایی سازه از روش تحلیل عامل تاییدی استفاده شد. شاخص­ روایی محتوایی (CVI ) و نسبت روایی محتوایی (CVR) به منظور بررسی روایی محتوی به­کاربرده ­شدند. در این پژوهش روایی همگرا، از راه محاسبه همبستگی پیرسون بین نمرات این پرسشنامه با نمرات پرسشنامه رضایت جنسی و روایی واگرای آن نیز از راه محاسبه ضریب هبستگی پیرسون بین نمره های این پرسشنامه با نمرات پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس۲۱ dass بررسی شد. همچنین جهت سنجش پایایی نیز از روش دونیمه سازی و محاسبه آلفای کرونباخ استفاده شد.در این مطالعه از نرم افزارهای spss نسخه ۲۴ و لیزرل نسخه ۸/۸ برای تجزیه و تحلیل داده­ها استفاده گردید.نتایج: تحلیل عامل تاییدی مدل ۵ عامل پرسشنامه را مورد تایید قرار داد و از شاخص­های برازش مناسبی برخوردار بود(۰۸/۰=RMSEA). در مطالعه حاضر شاخص­های مربوط به روایی محتوا همگی در سطح قابل قبولی قرارداشتند(بالای ۸۰/۰). روایی همگرا در دامنه بین ۵۰/۰ تا ۷۹/۰ و روایی واگرا بین ۴۰/۰- تا ۶۲/۰- قرار داشت(۰۵/۰>p). آلفای کرونباخ پرسشنامه ۹۳/۰ و ضریب همبستگی بین دو نیمه آزمون در شیوه پایایی دو نیمه سازی ۷۷/۰ بود(۰۵/۰>p). سطح معنی­داری هم ۰۵/۰ درنظرگرفته­شد.بحث و  نتیجه ­گیری: نتایج حاکی از تایید روایی و پایایی پرسشنامه خودارزیابی مشکلات جنسی در مردان و زنان متاهل ایرانی بود. این پرسشنامه با توجه به پایایی و روایی مناسب آن می­تواند در موقعیت­­های پژوهشی و بالینی مورد استفاده قرار گیرد و زمینه پژوهش­های متعددی در قلمرو روان­شناسی خانواده  و شناسایی مشکلات جنسی را فراهم آورد.

Authors

مهدیه غفاری موحد

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی بالینی، دانشکده پزشکی، علوم پزشکی قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران.

رسول روشن چسلی

استاد تمام گروه روان شناسی بالینی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ۱ . ساروخانی، باقر . درآمدی بر جامعه شناسی خانواده، ...
  • https://www.researchgate.net/publication/۲۷۳۸۳۱۳۷۶_Marriage_and_Marital_Adjustment۵ . Young, M., Denny, G., Young, T., & Luquis, ...
  • https://doi.org/۱۰.۱۰۸۰/۱۹۳۵۹۷۰۵.۲۰۲۰.۱۸۳۸۳۷۹Roberta E. Emetu. Perceptions of Physical Sexual Health AmongYoung Men ...
  • http://dx.doi.org/۱۰.۱۰۸۰/۱۰۵۳۸۷۱۲.۲۰۱۸.۱۴۸۴۸۳۲Ateret Gewirtz-Meydan۱, ۲ and Eugenia Opuda. The Impact of Child ...
  • http://dx.doi.org/۱۰.۱۱۷۷/۱۵۲۴۸۳۸۰۲۰۹۳۹۱۳۴۲۹. شاکریان، عطا؛ فاطمی، عادل؛ فرهادیان، مختار. بررسی رابطه بین ...
  • https://doi.org/۱۰.۱۰۱۶/S۱۶۹۷-۲۶۰۰(۱۴)۷۰۰۳۸-۹۳۹. بشارت، محمدعلی؛ میرزایی، طیبه؛ غلامعلی لواسانی، مسعود؛ نقی پور، ...
  • نمایش کامل مراجع