ارزیابی میزان اثربخشی عصاره جلبک دریایی Sargassum ilicifoliumو عصاره جانوری ستاره شکننده Ophiocoma scolopendrinaدر مقدار جذب تشعشعات فرابنفش به وسیله نانوذره اکسید سریم

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 71

This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAPB-12-1_002

تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1403

Abstract:

امروزه روش های تولید سبز نانوذرات در حال افزایش است. این پژوهش به منظور بررسی تولید نانوذرات اکسید سریم  با استفاده از  عصاره های Sargassum ilicifolium و Ophiocoma scolopendrina، تایید اثر محافظتی و همچنین پایداری فرمولاسیون کرم دارای نانو اکسید سریم در برابر UVR بود. محصولات به دست آمده با استفاده از XRD، TEM، SEM و UV-Vis شناسایی شدند. سپس نمونه‎های کرم با غلظت های ۰، ۵/۰، ۲، ۴ و ۸ درصد نانوذرات اکسید سریم آماده شد. بر اساس نتایج، شکل نانوذرات کروی و دارای ساختار کریستالی مکعبی با اندازه حدود ۱۲-۱۰ نانومتر بود. پیک بین۳۲۰-۲۹۰ نانومتر مربوط به UVB بود و طیف جذبی نانوذرات اکسید سریم تولید شده بیشترین جذب را در طول موج های ۳۱۷ و ۳۱۵ نانومتر نشان داد. فرمولاسیون F۵ با غلظت ۸ درصد نانوذره تولید شده از S. ilicifolium با SPF ۲۵ و طول موج بحرانی (λC) ۴/۳۸۰ نانومتر بالاترین فاکتور حفاظتی را نشان داد که با توجه به رتبه بندی ستاره ای، چهار ستاره داشت. فرمولاسیون کرم ضدآفتاب کاملا همگن و در چرخه سرمایش-گرمایش پایدار بود. همچنین  pH نزدیک به پوست انسان را داشت. نتیجه آزمایش MTT برای بررسی سمیت نانوذرات اکسید سریم تولید شده از عصاره های دریایی روی رده سلولی HFF حاکی از آن بود که سلول های تیمار شده در مقایسه با شاهد سمیت قابل توجهی نشان ندادند. با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه، نانوذرات اکسید سریم دارای شرایط لازم برای پیشرفت در فناوری محافظ خورشیدی هستند.

Authors

مهدیه امیری نژاد

دانشجوی دکتری زیست شناسی دریا، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

نرگس امراللهی بیوکی

دانشیار گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

مرتضی یوسف زادی

استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه قم، قم، ایران

آرش قادری

دانشیار گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Arunachalam T., Karpagasundaram M. and Rajarathinam N. ۲۰۱۷. Ultrasound assisted ...
  • Caputo F., De Nicola M., Sienkiewicz M., Giovanetti A., Bejarano ...
  • Das S., Dowding J.M., Klump K.E., McGinnis J.F., Self W. ...
  • Jou P.C., Feldman R.J. and Tomecki K.J. ۲۰۱۲. UV protection ...
  • نمایش کامل مراجع