ارتباط سطح پلاسمایی ۲۵ هیدروکسی ویتامین D۳ و فریتین پلاسما در کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور
Publish place: Afzalipour Journal of Clinical Research، Vol: 1، Issue: 1
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 75
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCR-1-1_002
تاریخ نمایه سازی: 2 مرداد 1403
Abstract:
مقدمه:بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور با مکانیسم های متعددی مستعد کاهش تراکم استخوان هستند، با توجه به نقش مهم ویتامین D در مینرالیزاسیون استخوان ها به بررسی کفایت این ویتامین و ارتباط آن با سطح فریتین پلاسما در کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور پرداخته شده است. شیوه مطالعه: این مطالعه مقطعی از نوع مطالعه توصیفی- تحلیلی می باشد که بر روی ۱۰۰ بیمار ۸ تا ۱۸ ساله مبتلا به تالاسمی ماژور انجام گرفت. در افراد مورد مطالعه سطح سرمی ۲۵-OH Vit D و فریتین با استفاده از آزمون الایزا اندازه گیری شد. یافته ها: در این مطالعه ۸۶% از کودکان و نوجوانان مبتلا به تالاسمی ماژور مقادیر پایینی از ویتامین ۳۰ng/dl>) D) داشتند. میانگین سطح سرمی ویتامین D و فریتین پلاسما در جمعیت مورد مطالعه به ترتیب، ۱۶±۱۱.۹ ng/dlو (۳۶۱۷.۵±۱۳۱۹.۸ mg/dl) بود که بین این دو متغیر، رابطه معنی دار به صورت معکوس وجود داشت. (۰.۰۵=P) میانگین سطح سرمی فریتین در گروه با ویتامین D، پایین) ۰ng/dl>۳) ۳۷۴۷.۳±۱۳۰۴.۴ و در گروه با ویتامین D کافی،(۳۰ng/dl<) ۱۱۵۹.۵±۲۸۲۰.۲ بود. نتیجه گیری: کمبود ویتامین D در کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور شایع می باشد. جهت پیشگیری از عوارض اسکلتی ناشی از کمبود این ویتامین لازم است پروتکل های جامعی جهت پایش کفایت این ویتامین و پیشگیری و درمان کمبود ویتامین D در کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور تدوین شود و با استفاده منظم شلاتورهای آهن از عوارض ناشی از افزایش بار آهن از جمله عوارض استخوانی پیشگیری شود.
Keywords:
Authors
الهام ملکی
استادیار، گروه کودکان، دانشکده پزشکی افضلی پور و مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکده علوم فیزیولوژی پایه و بالینی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
محمد حسین داعی پاریزی
استاد، گروه کودکان، دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
زهرا فرهمندی نیا
استادیار، گروه کودکان، دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
پریسا ابراهیمی
دستیار تخصصی بیماری های کودکان، دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :