مقایسه فنی، اقتصادی و زیست محیطی در بهره برداری از سیکل آب و بخار نیروگاه شهید منتظری به روش قلیایی، نیمه قلیایی و سیستم خنثی

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,216

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PSC20_013

تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1385

Abstract:

در کنترل شیمیایی سیکل آب و بخار نیروگاه ها از سه شیوه مختلف قلیایی، نیمه قلیایی و خنثی و یا مخلوط روش های ذکر شده استفاده می گردد . مخلوط روش ها به این منظور است که برای مثال در بخشی از سیستم شیوه خنثی و در بخش دیگر از روش قلیایی و یا نیمه قلیایی استفاده می گردد . محدودیت های شیوه های بهره برداری در نیروگاه های دارای برج خشک و به ویژه از جنس آلومینیوم و از نوع غیر مستقیم ( سیستم هلر ) بیشتر از نیروگاه های دیگر می باشد . از دیدگاه دیگر در بیشتر نیروگاه ها از هیدرازین برای ایجاد لایه پسیو استفاده می شود که استفاده از این ماده شیمیایی به جز موارد اقتصادی، رعایت اصول ایمنی خاصی را شامل می گردد . بنابراین اگر بتوان تزریق این ماده را حذف نمود، اقدام مناسبی شده است . در این پژوهش کوشش فراوانی انجام پذیرفت تا بتوان از دیدگاه فنی، زیست محیطی و اقتصادی شرایط بهینه مشخص گردد که در این راستا موارد زیر انجام گردید : -1 کدام حالت بهره برداری لایه پسیو مناسب تری ایجاد می کند . -2 لایه ای که دارای سرعت رشد کمتری است مشخص گردد . زیرا موجب می شود پریودهای شست و شوی شیمیایی کاهش یابد . -3 ساختار لایه پسیو لوله های مسیر آب تغذیه در شرایط تزریق هیدرازین و شرایط سیستم خنثی ( تزریق اکسیژن ) مقایسه شود . -4 با توجه به تغییر شرایط آب و تغذیه و تزریق آن به عنوان اسپری در سوپرهیترها چه تغییراتی ( در مقایسه با آب هیدرازین دار ) در سیستم سوپرهیترها ایجاد می کند . -5 موارد مختلف از دیدگاه فنی، زیست محیطی و اقتصادی بررسی و گزینه مناسب انتخاب گردد . برای بررسی موارد ذکر شده روش های آزمایشگاهی و کسب اطلاعاتی در مورد واحدهای قدیم که سالیان زیادی در حال بهره برداری می باشند و واحدهای جدید که مدت زیادی از بهره برداری آنها می گذرد مورد توجه قرار گرفت و گزینه برتر انتخاب و معرفی گردید .

Authors

کیانوش زرین نقش

پژوهشکده زیر سطحی اصفهان ایران

محمود پیکری

دانشگاه صنعت نفت اهواز ایران

غلامعباس پارسافر

دانشگاه صنعتی شریف ایران

مصطفی شانه ساززاه

شرکت برق منطقه ای اصفهان ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اطلاعات ثبت شده در دفتر فنی نیروگاه شهید محمد منتظری ...
  • پیکری، محمود؛ مهربانی، ارجمند، مبانی تصفیه آب، انتشارات ارکان اصفهان، ...
  • پیکری، محمود؛ کرباسیان، احمد، آزمایش‌های آب، انتشارات ارکان اصفهان، 1383. ...
  • F. C. Phillips, An Introduction to _ 4" Edition, Longman. ...
  • J. C. Scully, The Fundamentals of Corrosion, Second Edition, Peragamon ...
  • نمایش کامل مراجع