بررسی و مقایسه روند تکاملی زیر واحد TERT تلومراز از گیاهان تا مهره داران با استفاده از روشهای بیوانفورماتیکی و محاسباتی
Publish place: Journal of Health & Biomedical Informatics، Vol: 3، Issue: 2
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 63
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-3-2_005
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403
Abstract:
مقدمه: تلومر پایانه فیزیکی کروموزوم های خطی می باشد که از یک توالی غیر کد کننده تشکیل یافته و در حفاظت انتهای کروموزوم ها نقش دارد. بنابراین سیر تکاملی تلومراز ، آنزیم سازنده تلومر، و ساختار آن در گونه های مختلف جای بحث دارد. هدف در این تحقیق جمع آوری توالی های خانواده ژنی تلومراز و مقایسه آنها جهت یافتن موتیف های حفاظت شده و بررسی قرابت TERT سایر گونه ها با انسان می باشد که با استفاده از ابزارهای بیو انفورماتیکی انجام می شود. مطالعات قبلی آنالیزهای فیلوژنی تلومراز، محدود به یک سطح پروتئین یا mRNA بوده است اما در این کار مطالعات بر روی ۳ سطح پروتئین، mRNA وDNA انجام می شود. با توجه به اینکه توالی های ترتیب گذاری شده موجودات افزایش یافته است، ترکیب اطلاعات گیاهان و جانوران یک چالش مورد توجه می باشد. همچنین کسب اطلاعات بیشتر در مورد ساختار بخش آنزیمی تلومراز، راه های نوینی برای سرکوب این آنزیم در سرطان ها باز می کند.
روش: گونه ها با حداقل ۳۵% شباهت تکاملی در طیف گیاه تا مهره دار انتخاب شدند. توالی ها با برنامه ClastalW همتراز سازی شدند. درخت تکاملی ارگانیسم ها با برنامه Mega۵، رسم شد. و از برنامه Scanprosite برای جستجوی موتیف پروتئینی استفاده شد.
نتایج: قرابت TERT انسانی با سایر گونه ها در بخش C-ترمینال عنوان شد. بخش های حفظ شده آمینواسیدی مشخص و دومین ترانسکریپتاز معکوس به عنوان موتیف حفاظت شده ی عملکردی تمام گونه ها در سطح پروتئین معرفی شد.
نتیجه گیری: حذف یا اختلال در دومین RT-POL ناکارآمدی آنزیم را در تمامی گونه ها در پی خواهد داشت. همچنین بخش N-ترمینال TERT هدف مناسبی برای مهار تلومراز در سرطان پستان، به دلیل حفظ شدگی بالا در پستانداران، عنوان شد.
Keywords:
Authors
مانوی نعیمی
دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی و مولکولی گرایش سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، تنکابن، ایران
آپتین راهنورد
Ph.D in Pharmaceutic Plants, Assistance Professor Environment Engineering Dept., Pharmaceutic Plants & Environment Source, Islamic Azad University, Tonekabon Branch, Tonekabon, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :