طراحی سیستم تحویل دارو برای تنظیم فشارخون با کمک کنترلر فازی
Publish place: Journal of Health & Biomedical Informatics، Vol: 4، Issue: 2
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 82
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JHBMI-4-2_006
Index date: 29 July 2024
طراحی سیستم تحویل دارو برای تنظیم فشارخون با کمک کنترلر فازی abstract
مقدمه: با توجه به اهمیت فشارخون بالا، کنترل و ثابت نگه داشتن سطح فشارخون در حالت نرمال بسیار حائز اهمیت است. هدف از این پژوهش، طراحی سیستم برای کنترل و تنظیم فشارخون موثر شریانی با استفاده از داروی سدیم نیتروپروساید به کمک کنترلر فازی است.
روش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی است که به روش مقطعی انجام شد. برای انجام این پژوهش ابتدا مطالعات مرتبط در حوزه طراحی مدل های ریاضی برای تنظیم فشارخون بررسی شدند. سپس با بررسی نتایج این مطالعات، بهترین مدل انتخاب شده و تغییرات لازم بر روی آن اعمال گردید. در مرحله آخر کنترلر فازی برای تنظیم فشارخون طراحی گردید، تمام عملیات طراحی و اجرای سیستم فازی در محیط نرم افزار متلب نسخه ۲۰۱۰ انجام شد.
نتایج: در مرحله اول با اعمال کنترلر فازی، خروجی تغییرات سریع و ناگهانی داشت؛ لذا با اعمال اصلاحات در جهت بهبود کنترلر، سیستم توانست فشارخون بیمار را در زمان حدود ۳ دقیقه، کنترل و به حالت نرمال خود برگرداند؛ اما بازهم خروجی کنترلر دارای تغییرات سریعی بود، لذا با اعمال یک کنترلر فیلتر شده، نتایج نشان داد که فرکانس های بالا کنترل و در زمان حدود ۱ دقیقه فشارخون، تنظیم و ثابت ماند.
نتیجه گیری: با استفاده از کنترل فازی و استفاده از مدل های ریاضی معتبر، می توان فشارخون بیمار را تنظیم و ثابت نگه داشت. روش های کلاسیک در برخورد با سیستم های بیولوژیکی وابستگی شدید به پارامترهای مدل دارند؛ اما کنترل فازی در برخورد با عدم قطعیت، پاسخ و سرعت عمل قابل قبولی را ارائه می دهد.
طراحی سیستم تحویل دارو برای تنظیم فشارخون با کمک کنترلر فازی Keywords:
طراحی سیستم تحویل دارو برای تنظیم فشارخون با کمک کنترلر فازی authors
ملیکا بابایی
Mashhad University of Medical Sciences
حسام کریم
Ph.D. Student in Medical Informatics, Faculty of Allied Medical Sciences, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
شراره رستم نیاکان
Tehran University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :