مستندسازی گزارش های پرستاری با استفاده از فناوری تشخیص گفتار ( مزایا، موانع و چالش ها و تسهیلگرها)
Publish place: Journal of Health & Biomedical Informatics، Vol: 5، Issue: 1
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 85
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-5-1_007
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403
Abstract:
مقدمه: مستندسازی گزارش های پرستاری و ثبت داده ها یکی از اولین و مهم ترین وظایف پرستاران محسوب می شود. فناوری تشخیص گفتار به عنوان یکی از فناوری های موثر بر مستندسازی پرستاری معرفی شده که با آزادسازی زمان پرستاران برای نوشتن مستندات از تعامل پرستار و بیمار و نیز آموزش آن ها حمایت می کند. این مطالعه با هدف شناسایی مزایا، موانع و تسهیل کننده های استفاده از این فناوری در مستندسازی گزارش های پرستاری انجام شد.
روش: در این مطالعه به روش مروری، مطالعات مختلف استفاده از فناوری تشخیص گفتار در حوزه پرستاری در سال های ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۱۷ در پایگاه های اطلاعاتیPubMed, Science Direct, Google Scholar, Magiran, SID بررسی و نهایتا ۱۰ مطالعه در مرور متون وارد شد. معیار ورود مقالات زبان فارسی یا انگلیسی، پیاده سازی سیستم تشخیص گفتار در حوزه پرستاری و گزارش دادن، یکی از ابعاد مورد نظر این مطالعه بود.
نتایج: در بررسی مطالعات مختلف بهبود گردش کار با بیشترین فراوانی از اهمیت بیشتری در بین مزایا برخودار بود. پس از بررسی موانع کاهش دقت نرم افزارهای تشخیص گفتار به عنوان اولین مانع و در اولویت بعدی تاثیر نویزهای محیطی قرار داشت. آموزش کافی و استفاده از ابزارهای مناسب نیز مهم ترین تسهیلگرهای استفاده از این فناوری می باشند.
نتیجه گیری: مدیران بیمارستان ها، مدیران پرستاری و مسئولین فناوری اطلاعات بیمارستان ها با کمک نتایج این مطالعه می توانند رفتار آگاهانه تری در انتخاب و پیاده سازی سیستم تشخیص گفتار برای مستندسازی گزارش های پرستاری داشته باشند. در نتیجه از کاهش بهره وری به دلیل عدم دقت در تشخیص صدا، عدم بهبود کیفیت مستندسازی گزارش های پرستاری، افزایش حجم کاری پرستاران و درگیری آن ها در فعالیت های غیرمستقیم مراقبتی جلوگیری نمایند.
Keywords:
Authors
مهدیه کمالی
Iran University of Medical Sciences
عباس شیخ طاهری
Ph.D. in Health Information Management, Assistant Professor, Health Information Management Dept., School of Health Management and Information Sciences, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Islamic Republic of Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :