اندازه گیری و مقایسه فنل کل، آلکالوئید کل و گروه های آلکالوئیدی اندام های گیاه طاووسی (Spartium junceum.L)

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,108

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_167

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

Abstract:

طاووسی Spartinm junceum.L از تیره حبوبات گیاهی زینتی و دارویی، با خاصیت ضد درد و ضد سرطان می باشد. خواص دارویی این گیاه ناشی از وجود ترکیبات فنلی و آلکالوئیدی در آن است. در این پژوهش فنل برگ، گل و ساقه طاووسی با متانول استخراج و با روش اسپکتروفتومتری در طول موج 743 نانومتر با معرف فولن سیوکالتو سنجش شد. نتایج این پژوهش نشان داد که برگ بیشترین فنل و ساقه کمترین فنل را دارد. مقایسه میانگین ها نشان داد که تفاوت محتوای فنل بین ساقه وگل معنی دار نبوده ولی بین برگ و دو اندام دیگر معنی دار است. در این پژوهش آلکالوئیدهای اندام های برگ، گل و ساقه طاووسی نیز استخراج و اندازه گیری شد. گروه های آلکالوئیدی با استفاده از روش های اسید و باز و به کار بردن حلال های مختلف استخراج و با استفاده از ارگوتامین به عنوان آلکالوئید استاندارد و با روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که محتوای آلکالوئید کل در برگ بیشتر و تفاوت الکالوئیدبین گل و ساقه معنی دار نیست ولی بین برگ با دو اندام دیگر معنی دار است. از چهار بخشه آلکالوئید جدا شده، بخشه دوم که محتوی آلکالوئیدهای محلول در لیپید بود، در همه اندام ها، از بخشه های دیگر بیشتر بود. مقایسه میانگین ها نشان دهنده تفاوت معنی دار بین اندام ها و بخشه های آلکالوئیدی بود. در بین بخشه های آلکالوئیدی، بخشه 2 در همه اندام ها بیشتر و بخشه 1 از همه کمتر و تفاوت معنی دار بود. به طور کلی برگ های کوچک و تحلیل رفته طاووسی، بیشترین و ساقه کمترین محتوای آلکالوئید و فنل را دارا بودند.

Authors

بابک دلنواز هاشملویان

دانشیار زیست شناسی سلولی – تکوینی گیاهی، گروه زیست شناسی،واحد ساوه،

محبوبه قاضی اسدی

دانشجوی ارشد زیست شناسی سلولی – تکوینی گیاهی، گروه زیست شناسی، واحد س

عذرا عطائی عظیمی

دانشیار زیست شناسی سلولی – تکوینی گیاهی، گروه زیست شناسی،واحد ساوه،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Poyan, M, . 1 368, Medicinal plants of khorasan south, ...
  • Gibbons, S .2004 Anti- S _ phyloccocusal plant natural products, ...
  • Maggji , R.A _ etc 2007 .Anti-V Cerogenic And Anti ...
  • Delnavaz Hashemloian B. and .Ataei Azimi A., .206, Medicinal and ...
  • Shahidi F, .2008, Antioxidans in food and food antioxid ants, ...
  • نمایش کامل مراجع