بررسی ساختار قدرت و مقاومت در رمان سووشون سیمین دانشور براساس نظریه قصه گویی، باورپذیری و آسیب پذیری آلن سینفیلد
Publish place: Journal of resistance litrature، Vol: 15، Issue: 29
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 130
This Paper With 36 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JRTK-15-29_001
Index date: 6 August 2024
بررسی ساختار قدرت و مقاومت در رمان سووشون سیمین دانشور براساس نظریه قصه گویی، باورپذیری و آسیب پذیری آلن سینفیلد abstract
رمان سووشون اثر سیمین دانشور از مهمترین آثار داستانی معاصر است و داستانی که در رمان به آن پرداخته میشود به دوره مهمی از تاریخ ایران یعنی جنگ جهانی دوم اشاره دارد. در این برهه از تاریخ، ایران به وسیله انگلیسیها و روسها اشغال میشود و به خاطر این اشغال، مردم زیادی از گرسنگی و بیماری از بین میروند. این مطالعه از مفهوم قصه گویی، باورپذیری و آسیبپذیری ایدئولوژی که به وسیله آلن سینفیلد، نظریهپرداز مطالعات فرهنگی، مطرح شده سود میبرد که به بحث مبارزه و پایداری در برابر نظام قدرت و سلطه میپردازد؛ همچنین به وضعیت استثنائی و انسان مقدس که به وسیله آگامبن مطرح شده نیز برای تبیین شرایط ایران در آن دوره اشاره شده است. پس، اشغالگران برای اینکه حضور خود را توجیه کنند باید داستان و قصه مناسبی در این باب طرح کنند که آنقدر منطقی باشد که عموم مردم آن را قبول کنند و باور داشته باشند. انگلیسیها از اسطورههای ایرانی استفاده میکنند و با تفکر استعماری خود ادغام میکنند تا حضور خود در ایران را برای مبارزه با هیتلر و فاشیسم به مردم بباورانند؛ اما آسیبپذیری این طرح نظام قدرت و ایدئولوژی در استفاده از همان اسطورههای ایرانی است و زری، شخصیت اصلی داستان، مرگ شوهرش یوسف را تبدیل به مراسم و آیین سیاوشان و سوگ سیاوش می کند و بدین ترتیب مردم را برای مبارزه با استعمار همراه میکند.
بررسی ساختار قدرت و مقاومت در رمان سووشون سیمین دانشور براساس نظریه قصه گویی، باورپذیری و آسیب پذیری آلن سینفیلد Keywords:
بررسی ساختار قدرت و مقاومت در رمان سووشون سیمین دانشور براساس نظریه قصه گویی، باورپذیری و آسیب پذیری آلن سینفیلد authors
توحید تیموری
استادیار زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :