تدوین راهبردهای برنامه ریزی محیط زیست در شهرک های صنعتی استان تهران بر پایه اصول حکمرانی مطلوب (مطالعه موردی: شمس آباد و عباس آباد)
Publish place: Environmental Researches، Vol: 14، Issue: 27
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 56
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EIAP-14-27_017
تاریخ نمایه سازی: 31 مرداد 1403
Abstract:
ارایه راهبردهای برنامه ریزی محیط زیست در شهرک های صنعتی شمس آباد و عباس آباد جهت اجرایی نمودن شاخص های اصول حکمرانی مطلوب در مدیریت آن ها حائز اهمیت است. تا به حال مدیریت محیط زیست در هیچ یک از شهرک های صنعتی استان تهران به طور کامل در حوزه های اصلی محیط زیست مورد مطالعه و بررسی جدی قرار نگرفته است. با تحلیل آلودگی های محیط زیستی استان با دیدگاه حکمرانی مطلوب می توان به ساختار و نحوه شکل گیری صحیح آن ها پی برد. آلودگی محیط زیست به صورت مستقیم تحت تاثیر ساختار اصول حکمرانی مطلوب و تدوین راهبردهای برنامه ریزی محیط زیست شهرک های صنعتی است. عمده پژوهشگران در محیط زیست به اعلام عوامل آلودگی ، مدیریت محیط زیست، صنعت، استقرار شهرک های صنعتی، مدیریت استراتژیک و اصول حکمرانی مطلوب در مدیریت شهری و غیره پرداخته اند. در این پژوهش ابتدا به شناسایی، ارزیابی و تحلیل وضعیت موجود شهرک های صنعتی پرداخته و سپس تکمیل پرسشنامه توسط برخی از اساتید، متخصصین، مدیران و کارشناسان صاحب نظر صورت گرفت، داده ها بررسی شد و در نهایت استراتژی ها توسط مدلSWOT تدوین و با مدل QSPM استراتژی های برتر شناسایی شد. این مقاله تلاش دارد تا تاثیرات تدوین راهبردهای برنامه ریزی محیط زیست شهرک های صنعتی استان تهران با تلفیق اصول توسعه پایدار و حکمرانی مطلوب را مورد تحلیل قرار دهد. مروری بر مطالعات محققین در محیط زیست شهرک های صنعتی نشان می دهد که تا کنون این تحلیل ها به طور عمده با رویکرد حکمرانی مطلوب بر نحوه تدوین راهبردهای اجرایی صورت نگرفته است. نتایج حاکی از آن است که افزون بر روشن شدن ضرورت شناخت حکمرانی مطلوب برای مدیران، نحوه استفاده از آن جهت به دست آمدن محیط زیست پایدار، در کنار یکدیگر ضروری است.
Keywords:
Authors
احمد نوحه گر
PhD Student in Environmental Planning, Kish International Campus Branch, Tehran University, Tehran, Iran
شعله هوشمند شعبان آبادی
Professor, Department of Environmental, Tehran University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :