توسعه پایدار و صنعت ساختمان با رویکرد صرفه جویی انرژی (مطالعه موردی: طراحی و ساخت یک واحد مسکونی بسیارکم انرژی با روش تجویزی در شهر مشهد)

This With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این :

Abstract:

لزوم نگارش مقررات ملی ساختمان به زبان قانون،که بیان مباحث راکوتاه، ساده و به صورت حکم بیان میکند، غالبا درک سریع،آسان و کاربردی آن را برای افراد شاغل در این حرفه با مشکل مواجه میسازد. درک مباحث مقررات ملی در صورتی که همراه با مثال و ارائه تصویر و توضیحات کاربردی باشد بسیار ساده تر میشود. در این تحقیق ابتدا یک شبکه مفهومی بین واژه و اصطلاحات متعدد در مدیریت مصرف انرژی طراحی و ارتباط آن با توسعه پایدار مشخص شد. درقدم بعد در قالب یک مثال، ساختمانی در شهر مشهد با روش تجویزی برگرفته از مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان برای رده انرژیEC++ یعنی ساختمان بسیارکم انرژی با مصرف سالانه 130 کیلووات ساعت برای هر مترمربع طراحی و اجرا گردید. ساختمان طرح با کاربری الف-مسکونی و درجه انرژی سالانه متوسط و نیاز غالب انرژی گرمایش و متراژ 170 مترمربع به صورت دوبلکس(ساختمان ویلایی)که درگروه2 یعنی در اولویت متوسط از نظر صرفه جویی در مصرف انرژی قرار دارد. بعد از اتمام عملیات ساختمانی و بهره برداری از آن، در قالب ممیزی انرژی مصارف در طول چهارسال(1399 تا 1402)اندازه گیری شد. متوسط مصرف انرژی سالانه 150کیلووات ساعت در هر مترمربع بدست آمد. به عبارتی ساختمان با 15% خطا طراحی شده که قابل قبول است. در انتها قوت ها و ضعف ها، فرصت ها و تهدید های استفاده از روش های فعال و غیرفعال از قبیل عایق بندی پوسته خارجی، پنجره دوجداره، سایه اندازی، سیستم روشنایی، سیستم های فتوولتائیک که در ساختمان طرح به کار رفته است، مشابه تحلیل SWOT ولی بدون تجویزهای راهبردی ارائه گردید.

Authors

هاشم ابراهیمی ورکیانی

دانشجوی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این :

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود لینک شده اند :