مطالعه عددی ظرفیت باربری پی مجاور شیب رسی مسلح شده با ستون سنگی
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 79
This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JTIEJO-8-2_007
Index date: 27 August 2024
مطالعه عددی ظرفیت باربری پی مجاور شیب رسی مسلح شده با ستون سنگی abstract
پی های بنا شده روی خاک های نرم به دلیل نشست پذیری زیاد و نیز شیب های خاکی حاوی این نوع خاک به دلیل احتمال زیاد وقوع گسیختگی، بایستی اصلاح گردند. استفاده از ستونهای سنگی به عنوان یکی از روش های اصلاح خاک های نرم و افزایش ضریب اطمینان شیروانی های خاکی مطرح می شود که علاوه بر سادگی و راحتی اجرا، می تواند از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه باشد. هدف از انجام این پژوهش، مطالعه عددی اثر استفاده از ستون های سنگی بر ظرفیت باربری پی واقع بر شیب رسی و نیز پایداری آن شیب می باشد. با استفاده از نرمافزار تفاضل محدود FLAC۳D، شیب به صورت سهبعدی، با ابعاد مناسب و رعایت شرایط مزری، مدل شده است. ظرفیت باربری پی به روش کنترل تنش بهدست آمده و ضریب اطمینان پایداری شیب از روش کاهش مقاومت برشی محاسبه شده است. به طور کلی، دو نوع مکانیزم گسیختگی در ستون های سنگی مشاهده گردید. در ستونهای زیر پی، شکمدادگی ستون در ناحیه بالای آن و برای ستو ن هایی که در زیر پی قرار ندارند پدیده تغییرشکل جانبی در ناحیه بالای آن باعث کاهش اثر ستون بر ظرفیت باربری پی شده است. نتایج نشان داد که بهطور کلی، ستون سنگی باعث بهبود پایداری شیب رسی و ظرفیت باربری پی خواهد شد. استفاده از ستون سنگی، در زیر پی، بیشترین تاثیر را در افزایش ظرفیت باربری خواهد داشت و نیز با افزایش فاصله مرکز به مرکز ستونها و پی، از میزان تاثیر آن کاسته خواهد شد. به طوری که در فاصله چهار برابر قطر، دیگر اثر چندانی بر ظرفیت باربری پی ندارد. در مورد ستون های گروهی، آرایشی که ستونها در راستای طول پی دارند، به علت سطح جایگزین بیشتر، بر آرایشی که ستونها در راستای شیب دارند ترجیح داده می شود.
مطالعه عددی ظرفیت باربری پی مجاور شیب رسی مسلح شده با ستون سنگی Keywords:
مطالعه عددی ظرفیت باربری پی مجاور شیب رسی مسلح شده با ستون سنگی authors
عادل عساکره
Assistant Professor, Department of Civil Engineering, Faculty of Engineering, Hormozgan University, Bandar Abas, I. R. Iran.
فرید ناصری دریایی
MSc Student, Uinversity of Hormozgan
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :