میزان تاثیرگذاری رسانه های اجتماعی و مجازی بر فرآیند دموکراتیزاسیون (مطالعه موردی دولت حزب عدالت و توسعه ترکیه (۲۰۰۲ تاکنون))
Publish place: News Science (NS)، Vol: 8، Issue: 2
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 69
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MJNS-8-2_006
Index date: 29 August 2024
میزان تاثیرگذاری رسانه های اجتماعی و مجازی بر فرآیند دموکراتیزاسیون (مطالعه موردی دولت حزب عدالت و توسعه ترکیه (۲۰۰۲ تاکنون)) abstract
در جهان امروز، رسانه های اجتماعی و مجازی [تقریبا] یکی از ارکان اصلی ساحت سیاست و سیاستورزی محسوب می شوند؛ چرا که هم ساختار سیاسی و هم سوژه های انسانی از این ابزارها در جهت تامین اهداف و منافع خویش استفاده می کنند. معالوصف در خصوص تاثیرات مثبت و یا منفی رسانه های اجتماعی و مجازی در فرآیند دموکراتیزاسیون بحث و تردید وجود دارد؛ این رسانه ها، در عین اینکه به لحاظ ذاتی و محتوایی، کارکرد متعارض «خدمت و خیانت» دارند؛ به لحاظ عرضی و جانبی کارکردشان به «ماهیت نظم سیاسی»، بستگی دارد. تاکید پژوهش حاضر این است که تاثیر عوارض جانبی بر کارکرد ضعیف (شکننده) و گاها منفی رسانه های اجتماعی و مجازی در فرایند دموکراتیزاسیون، بیشتر از عوارض ذاتی است؛ چرا که ماهیت غیردموکراتیک نظم سیاسی امکان شکلگیری فضای عمومی و برقراری ارتباط میان فضای مجازی و واقعی را نمی دهد. مطالعه موردی دوره حاکمیت حزب عدالت و توسعه ترکیه (۲۰۰۲-۲۰۱۹) تایید کننده این مدعا است.
میزان تاثیرگذاری رسانه های اجتماعی و مجازی بر فرآیند دموکراتیزاسیون (مطالعه موردی دولت حزب عدالت و توسعه ترکیه (۲۰۰۲ تاکنون)) Keywords:
میزان تاثیرگذاری رسانه های اجتماعی و مجازی بر فرآیند دموکراتیزاسیون (مطالعه موردی دولت حزب عدالت و توسعه ترکیه (۲۰۰۲ تاکنون)) authors
حسن صادقیان
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
عباس اسدی
دانشیار روزنامه نگاری دانشگاه علامه طباطبائی