تاثیر روش های مختلف آبیاری و آرایش کاشت بر عملکرد و بهره وری آب کنجد
Publish place: Journal of Water Research in Agriculture، Vol: 38، Issue: 2
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 103
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_WRA-38-2_002
Index date: 16 September 2024
تاثیر روش های مختلف آبیاری و آرایش کاشت بر عملکرد و بهره وری آب کنجد abstract
کنجد گیاهی سازگار با شرایط نیمه خشک و متحمل به تنش آبی است و مدیریت صحیح آبیاری نقش بسزایی در افزایش کمیت و کیفیت دانه کنجد دارد. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر روش های آبیاری برحجم آب کاربردی و آرایش کاشت برای دست یابی به عملکرد مطلوب و بهره وری آب کنجد به صورت بلوک های کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی عراقی محله گرگان اجرا شد. تیمارها شامل سه روش آبیاری (بارانی، قطره ای نواری و سطحی) به همراه سه آرایش کاشت بر بستر بلند۱ (۲ ردیف کاشت روی بستر بلند به عرض ۵۰ سانتی متر، یک ردیف کاشت روی پشته به عرض ۵۰ سانتی متر و یک ردیف کاشت با فواصل ۵۰ سانتی متر بر بستر مسطح) در نظرگرفته شد. نتایج دو ساله آزمایش ۱۴۰۱-۱۴۰۰ نشان داد که حداکثر عملکرد دانه در روش آبیاری قطره ای نواری و روش کاشت روی پشته و کمترین عملکرد دانه در آبیاری سطحی با روش کاشت مسطح به ترتیب به میزان ۱۳۰۵ و ۷۳۵ کیلوگرم در هکتار بود. متوسط مقدار آب کاربردی برای روش آبیاری قطره ای نواری حدود ۴۱۸۰ متر مکعب در هکتار و مقدار آب کاربردی برای روش های آبیاری بارانی و سطحی به ترتیب حدود ۴۶۷۵ و ۵۹۳۰ متر مکعب در هکتار اندازه گیری شد. حداکثر بهره وری آب در روش آبیاری قطره ای نواری و روش کاشت روی پشته به ترتیب به میزان ۰/۳۱ و ۰/۴۵ کیلوگرم بر مترمکعب آب بود. در مجموع، با هدف دستیابی به حداکثر عملکرد دانه و بهره وری آب با حداقل مصرف آب، روش آبیاری قطره ای نواری و کاشت روی پشته برای کنجد توصیه می گردد.
تاثیر روش های مختلف آبیاری و آرایش کاشت بر عملکرد و بهره وری آب کنجد Keywords:
تاثیر روش های مختلف آبیاری و آرایش کاشت بر عملکرد و بهره وری آب کنجد authors
میثم عابدین پور
استادیار پژوهش، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران.
محمدحسین رزاقی
محقق بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :