تجزیه فتوکاتالیستی رنگ آزوی قرمز بازیک ۴۶ با استفاده از فرایند ZrO۲/UV غنی شده با کربن فعال
Publish place: Applied Chemistry Today، Vol: 13، Issue: 48
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 69
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHEM-13-48_004
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1403
Abstract:
رنگزاهای صنعتی کاربردهای زیادی در صنایع مختلف مانند نساجی، کاغذسازی و آرایشی داشته و عامل اصلی آلودگی محیط زیست نیز محسوب می شوند. استفاده از روش های مناسب زیست سازگار به منظور حذف این آلاینده ها ضروری است. اخیرا فرایندهای اکسیداسیون پیشرفته، بر پایه اجزای بسیار فعال و واکنش پذیر مانند رادیکال هیدروکسیل برای حذف پساب های رنگزا مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه، کارایی فرایند فتوکاتالیستی نانو ذرات اکسید زیرکونیای غنی شده با کربن فعال در حذف آلاینده کاتیونی BR۴۶ مورد بررسی قرار می گیرد. تجزیه فتوکاتالیستی رنگ آزو BR۴۶ بصورت تابعی از pH (۱۱-۳)، غلظت های اولیه رنگ (mg/L ۲۵ - ۵)، میزان کاتالیست بارگذاری شده (g/L ۱۸/۰ - ۰۳/۰) و توان های مصرفی لامپ UV(W ۱۸-۹) در راکتور استوانه ای شیشه ای از جنس پیریکس به ارتفاع ۴۶۰ میلی متر و حجم ۱ لیتر مورد مطالعه قرار می گیرد. بیشترین راندمان حذف پساب توسط فرایند UV/ZrO۲-C در زمان ماند ۲ ساعت ودر شرایط: ۱۱pH =، (g/L) ۱۵ = غلظت اولیه رنگ، (mg/L)۱۵/۰ = میزان کاتالیزور، و توان مصرفی لامپ ۱۸ وات به میزان ۱۷/۹۸ % بدست می آید. رنگزدایی BR۴۶ از معادله سینتیکی شبه درجه اول مطابق با مدل لانگمیر-هینشلوود (mg/ Lmin ۱۳۵/۱kr= و (L/mg) ۰۱۲۴/۰ke=) پیروی می کند.
Keywords:
Authors
Naimeh Setarehshenas
Department of Chemical Engineering, Faculty of Engineering, University of Sistan and Baluchestan, Zahedan, Iarn
Seyyed Hossein Hosseini
Department of Chemical Engineering, Faculty of Engineering, Ilam University, Ilam, Iarn
Mohsen Nasr Esfahany
Department of Chemical Engineering, Faculty of Chemical Engineering, Isfahan University of Technology, Isfahan, Iarn
Mohsen Mansouri
Assistant professor of Chemical Engineering, Department of Chemical Engineering, Faculty of Engineering, Ilam University, Ilam, Iran
Goodarz Ahmadi
Department of Mechanical and Aeronautical Engineering, School of Engineering, Clarkson University, NY, USA
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :