کاربرد روش میکرواستخراج فاز جامد پخشی با کارایی بالا برای اندازه گیری مقادیر ناچیز تیمول در نمونه-های غذایی و بهداشتی
Publish place: Applied Chemistry Today، Vol: 15، Issue: 56
Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 61
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_CHEM-15-56_019
Index date: 16 September 2024
کاربرد روش میکرواستخراج فاز جامد پخشی با کارایی بالا برای اندازه گیری مقادیر ناچیز تیمول در نمونه-های غذایی و بهداشتی abstract
در این پژوهش، روش میکرو استخراج فاز جامد پخشی برپایه ی جاذب گرافن اکسید بعنوان یک روش سبز، دقیق و کارآمد برای استخراج/پیش تغلیظ و اندازه گیری تیمول به کار گرفته شد. ابتدا گرافن اکسید سنتز و ویژگی های آن توسط تکنیک های اسپکتروفوتومتری (UV-Vis) ،تبدیل فوریه (FT-IR) و پراش پرتو X (XRD) شناسایی شد. تاثیر پارامترهای مختلف از جمله pH محلول، مدت زمان همزدن، مقدار جاذب و غلظت تیمول توسط روش طراحی باکس بنکن (BBD) جهت تعیین پارامترها و برهمکنش های موثر و بهینه سازی این پارامترها در عملکرد جاذب سنتز شده برای اندازه گیری تیمول بررسی شد. بالاترین مقدار جذب تیمول در شرایط بهینه۴ pH=، غلظت ۳۲۰ نانو گرم برمیلی لیتر تیمول، مقدار جاذب برابر با۲۰ میلی گرم و مدت زمان تماس ۲۸ دقیقه به دست آمد. تحت شرایط بهینه محدوده ی دینامیکی خطی، حد تشخیص و حد کمی سازی به ترتیب ۶۰۰-۱۵،۵۰/۴ و ۸۵/۱۴ نانو گرم برمیلی لیتر به دست آمد. همچنین انحراف استاندارد نسبی روش با غلظت ۳۰۰ نانو گرم برمیلی لیتر تیمول، ۶/۴% (با پنج بار تکرار) به دست آمد. در نهایت روش پیشنهادی به طور موفقیت آمیزی برای استخراج و اندازه گیری تیمول در نمونه های عسل و دهان شویه به کار گرفته شد.
کاربرد روش میکرواستخراج فاز جامد پخشی با کارایی بالا برای اندازه گیری مقادیر ناچیز تیمول در نمونه-های غذایی و بهداشتی Keywords:
کاربرد روش میکرواستخراج فاز جامد پخشی با کارایی بالا برای اندازه گیری مقادیر ناچیز تیمول در نمونه-های غذایی و بهداشتی authors
روح اله خانی
گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
حسین دادرس مقدم
شیمی تجزیه، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :