سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

سنتز نانوکامپوزیت مزوپور مغناطیسی سیلیکاتی کیت-۶ عامل دار شده با گروه آمین برای حذف رنگ راکتیو زرد از محلول های آبی

Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 88

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_CHEM-14-52_024

Index date: 16 September 2024

سنتز نانوکامپوزیت مزوپور مغناطیسی سیلیکاتی کیت-۶ عامل دار شده با گروه آمین برای حذف رنگ راکتیو زرد از محلول های آبی abstract

در این مطالعه، مزوپور سیلیکاتی کیت-۶ به صورت شیمیایی بر روی سطح هسته مگنتیت پوشش دار شده با سیلیکا سنتز شد و به روش شیمیایی سطح نانوکامپوزیت به وسیله گروه های آمین عامل دار شد تا نانوکامپوزیت مغناطیسی Fe۳O۴@SiO۲@Kit-۶-NH۲ به دست آید. پس از تایید ساختار به وسیله ی روش های XRD، FT-IR، EDX و SEM کارآیی نانوکامپوزیت سنتزی به عنوان یک جاذب برای حذف رنگ راکتیو زرد ۱۶۰ از محلول های آبی مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای آزمایشی موثر بر کارآیی حذف رنگ، به وسیله طراحی آزمون تاگوچی بهینه شدند و در شرایط بهینه ی آزمایشگاهی (وزن جاذب (۰۸/۰ گرم)، قدرت یونی (بدون افزایش نمک)، pH (۴)، حجم نمونه (۱۰ میلی لیتر) و زمان تماس (۲۰ دقیقه) کارآیی حذف رنگ راکتیو زرد ۱۶۰ بیش از ۹۷% به دست آمد. مدل های شبه مرتبه اول، شبه مرتبه دوم، نفوذ درون ذره ای و ایلویچ برای تجزیه و تحلیل پارامترهای سرعت و بررسی سینتیک جذب مورد بررسی قرار گرفتند. داده های سینتیکی به طور کامل با مدل شبه مرتبه دوم مطابقت داشت. هم چنین معادلات جذبی با مدل های جذبی لانگمویر، فروندلیچ و تمکین مورد بررسی قرار گرفت. پردازش داده های جذب رنگ راکتیو زرد بر روی نانوکامپوزیت Fe۳O۴@SiO۲@Kit-۶-NH۲ پیشنهاد می-کند که مدل فروندلیچ مطابقت بهتری نسبت به مدل های لانگمویر و تمکین داشت. نتایج نشان داد که نانوکامپوزیت Fe۳O۴@SiO۲@Kit-۶ اصلاح-شده با گروه های آمین می تواند به عنوان جاذبی کم هزینه برای حذف رنگ راکتیو زرد از محلول های آبی مورد استفاده قرار گیرد.

سنتز نانوکامپوزیت مزوپور مغناطیسی سیلیکاتی کیت-۶ عامل دار شده با گروه آمین برای حذف رنگ راکتیو زرد از محلول های آبی Keywords:

سنتز نانوکامپوزیت مزوپور مغناطیسی سیلیکاتی کیت-۶ عامل دار شده با گروه آمین برای حذف رنگ راکتیو زرد از محلول های آبی authors

shahab shariati

department of chemistry, Faculty of Sciences, Rasht Branch, Rasht, Iran

kamel Bakhshipour

department of Chemistry, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran

sara Rahnama

Young Researchers and Elite Club, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran

Negar Hashemi fard

department of Chemistry, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran