پارامترهای جدول زندگی و ظرفیت شکارگری کنه شکارگر Typhlodromus bagdasarjani (Phytoseiidae) با تغذیه از کنه گیاه خوار Cenopalpous irani Dosse (Tenuipalpidae) پرورش داده شده روی ارقام مختلف سیب
Publish place: Journal of Entomological Society of Iran، Vol: 44، Issue: 3
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 35
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JESI-44-3_010
تاریخ نمایه سازی: 3 مهر 1403
Abstract:
پارامترهای جدول زندگی و میزان شکارگری کنه شکارگر Typhlodromus bagdasarjani Wainstein & Arutunjan (Phytoseiidae) با تغذیه از پوره های کنه تارتن دروغین ایرانی Cenopalpus irani Dosse (Tenuipalpidae) پرورش یافته روی چهار رقم سیب شامل: گلاب کهنز، گالا امپریال، قرمز لبنان و گرانی اسمیت در شرایط آزمایشگاهی تعیین شد. طولانی ترین زمان رشد مراحل نابالغ در ماده ها در گلاب کهنز و کوتاه ترین زمان رشد مراحل نابالغ ماده ها در گرانی اسمیت مشاهده شد. باروری از ۱۹/۱۷ تخم/ماده در گلاب کهنز تا ۷۸/۳۲ تخم/ماده در گرانی اسمیت متغیر بود. بیش ترین و کم ترین نرخ ذاتی افزایش جمعیت (r) به ترتیب در گرانی اسمیت (۰/۲۵۱ بر روز) و گلاب کهنز (۰/۱۱۳ بر روز) به دست آمد. کل طعمه مصرفی تمام مراحل نابالغ در گلاب کهنز، گالا امپریال، قرمز لبنان و گرانی اسمیت به ترتیب ۴۲/۹۰، ۳۴/۷۱، ۳۱/۸۳ و ۲۴/۵۳ طعمه بودند. مجموع تعداد طعمه مصرفی ماده های بالغ ۵۴۳/۷۶ طعمه در گلاب کهنز، ۴۱۹/۴۰ طعمه در گالا امپریال، ۳۷۶/۸۷ طعمه در قرمز لبنان و ۲۷۶/۷۶ طعمه در گرانی اسمیت بود. نتایج ما نشان داد که عملکرد شکارگر به شدت تحت تاثیر تغذیه از کنه های گیاه خوار C. irani پرورش یافته روی ارقام مختلف سیب قرار گرفت و همچنین تفاوت قابل توجهی در ظرفیت شکار T. bagdasarjani روی ارقام مختلف سیب دیده شد.
Keywords:
Authors
فاطمه جعفریان
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
یعقوب فتحی پور
گروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
شهریار جعفری
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :