بررسی بقای کرم خاکی در راکتورهای خاک پالایی آلوده به دیزل
Publish place: Iranian Journal Of Health and Environment، Vol: 17، Issue: 2
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 26
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJHE-17-2_007
تاریخ نمایه سازی: 3 مهر 1403
Abstract:
زمینه و هدف: کرم های خاکی در تشکیل خاک، حفظ ساختار و حاصلخیزی خاک اهمیت دارند و می توانند به عنوان ابزاری برای ارزیابی دگرگونی ها و تاثیرات مختلف مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثرات آلاینده دیزل بر جمعیت و بقای کرم خاکی گونه ایزنیافتیدا است.
روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه تجربی و بنیادی-کاربردی بوده و با هدف بررسی اثرات غلظت های مختلف دیزل بر بقای کرم خاکی ایزنیافتیدا در راکتور حاوی لجن فعال خام و ورمی کمپوست طراحی و به مدت ۹۰ روز اجرا گردید. به هر راکتور مقدار kg ۱ خاک آلوده شده با دیزل و ورمی کمپوست و لجن فعال خام با نسبت های ۱ : ۰/۳۵ : ۰/۲۵ اضافه گردید. کرم های بالغ ایزنیافتیدا پس از سازگاری با محیط واکنش، با تعداد ۱۰ عدد و ۲۰ عدد به راکتورها با غلظت های g/L ۱۰ و ۳۰ دیزل اضافه شد.
یافته ها: بقا و زنده مانی کرم های خاکی و تشکیل کوکون در راکتور شماره ۳ بیشتر از سایر راکتورها مشاهده شد. همچنین میزان حذف دیزل در راکتور شماره ۳ با مشخصات نمونه خاک آلوده شده با دیزل g/kg dried soil ۱۰ + ۲۰ عدد کرم خاکی ایزنیافتیدا، با اختلاف معناداری ۵ درصد نسبت به دیگر راکتورها بیشتر است (۷۰/۵ درصد).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که تولید مثل کرم های خاکی نسبت به بقا یا تغییر وزن نسبت به غلظت های بالاتر خاک آلوده به دیزل حساس تر است. وجود ترکیبات نفتی در خاک برای رشد ایزنیافتیدا مضر است و اثرات حاد آن بر تولید پیله و کوکون ها مشاهده شد.
Keywords:
Authors
بهناز عبداللهی نژاد
Research Center for Environmental Health Technology, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مهدی فرزادکیا
Research Center for Environmental Health Technology, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran AND Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :