همراهی میان چندشکلی های ژنتیکی M MP-۲(rs۷۲۰۱) و MMP-۹(rs۱۷۵۷۶) و ابتلا به بیماری اندومتریوز
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 72
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_SHIMU-32-3_006
Index date: 29 September 2024
همراهی میان چندشکلی های ژنتیکی M MP-۲(rs۷۲۰۱) و MMP-۹(rs۱۷۵۷۶) و ابتلا به بیماری اندومتریوز abstract
مقدمه: اندومتریوز (EMS) یکی از بیماری های دستگاه تولیدمثلی زنان است که در آن، سلول های شبه رحم در دیگر نواحی بدن و خارج از رحم رشد می کنند. ماتریکس متالوپروتئینازها (MMPها) نقش مهمی در تخریب ماتریکس خارج سلولی و پاتوژنز اندومتریوز دارند. مطالعه حاضر اولین پژوهش برای بررسی ارتباط احتمالی میان واریانت های ژنتیکی rs۷۲۰۱ MMP-۲ و MMP-۹ rs۱۷۵۷۶ و خطر ابتلا به اندومتریوز در ایران است.
مواد و روشها: این مطالعه مورد-شاهدی روی ۱۰۰ زن سالم و ۱۰۰ بیمار مبتلا به EMS انجام شد. تعیین ژنوتیپهای MMP-۹ و MMP-۲ با استفاده از تکنیک Tetra ARMS PCR انجام گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت.
یافته های پژوهش: اختلاف آماری معنی داری در توزیع ژنوتیپهای MMP-۹ AG (P<۰.۰۰۱، ۹۵%CI: ۲.۱۳-۷.۹۱ ، OR: ۴.۱۱) و GG (P<۰.۰۰۱، ۹۵% CI: ۴.۲۳-۳۰.۳ ، OR: ۱۱.۳۳) میان گروه کنترل و بیمار وجود داشت و آلل MMP-۹ G با افزایش خطر ابتلا به اندومتریوز همراه بود (P<۰.۰۰۱)؛ همچنین ارتباط معنیداری میان پلی مورفیسم rs۷۲۰۱ MMP-۲ و EMS مشاهده شد. ژنوتیپ MMP-۲ AC اثر حفاظتی بر اندومتریوز داشت (OR:۰.۲۷, ۹۵% CI:۰.۱۵-.۰۴۹, P <۰.۰۰۱) و آلل MMP-۲ A با کاهش خطر ابتلا به اندومتریوز همراه بود (P<۰.۰۰۱).
بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه ارتباط معنیداری میان پلی مورفیسم های rs۱۷۵۷۶ MMP-۹ و rs۷۲۰۱ MMP-۲ و خطر ابتلا به اندومتریوز در جمعیت مطالعه شده در ایران را نشان داد. برای تایید نتایج این مطالعه، به مطالعات دیگری با تعداد نمونه بیشتر در گروه های نژادی مختلف نیاز است.
همراهی میان چندشکلی های ژنتیکی M MP-۲(rs۷۲۰۱) و MMP-۹(rs۱۷۵۷۶) و ابتلا به بیماری اندومتریوز Keywords:
همراهی میان چندشکلی های ژنتیکی M MP-۲(rs۷۲۰۱) و MMP-۹(rs۱۷۵۷۶) و ابتلا به بیماری اندومتریوز authors
راضیه گوشکی
Dept of Biology, Arsanjan branch, Islamic Azad University, Arsanjan, Iran
لیلا کهن
Dept of Biology, Arsanjan branch, Islamic Azad University, Arsanjan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :