سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

سازههای سنتی مدیریت سیلاب و تغذیه مصنوعی سفرههای زیر زمینی درکرانه های خلیج فارس مطالعه موردی شهر تاریخی حریره کیش

Publish Year: 1402
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 78

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TEKICONF01_019

Index date: 2 October 2024

سازههای سنتی مدیریت سیلاب و تغذیه مصنوعی سفرههای زیر زمینی درکرانه های خلیج فارس مطالعه موردی شهر تاریخی حریره کیش abstract

بنابر مطالعات تاریخی هسته های اصلی شکل گیری نخستین تمدنهای بشری در کنار منابع آبی بودهاند و از این دست تمدنها کم نیستند و می توان به تمدنهای بین النهرین و ماورالنهر و تمدنهای حاشیه ی رودخانه های نیل و سند و جیرفت اشاره کرد، در ایران نیز تمدن کاریزی و مدیریت سیلاب جان مایه آبادانی های شهرها و مراکز تجاری چون سیراف هرموز، کیش و هرمز نو در کرانه خلیج فارس بوده است ، اواسط قرن چهارم (۳۵۶ ه . ق.) بندر تجاری- اقتصادی سیراف ویران شد و بازرگانان سیرافی با توجه به موقعیت ویژه خود به دنبال مامنی دیگر توانستند جای پای خود را در جزیره کیش محکم کنند، که این امر منجر به ایجاد شهر حریره شد. شهر تاریخی حریره واقع در شمال جزیره کیش که در حال حاضراز جمله نقاط تاریخی و سیاحتی به شمار می رود، یادگار دوران شکوفایی و رونق اقتصادی و تجاری این جزیره می باشد. تاسیسات آبی همچون قنات آب انبار، سیل بندها وگاوه چاه ها از شاخص ترین سازههای مورد استفاده در این شهر تاریخی بوده اند. ازخصوصیات اقلیمی کیش بارندگی با پراکنش نامنظم و عمدتا به صورت رگباری می باشد. در همین مناطق شاهد رواناب و سیلابهای هستیم که هر ساله از دسترس خارج شده و به خلیج فارس می ریزد. مدیریت این سیلاب ها و کنترل و ذخیره سازی آب لازمه توسعه شهر تاریخی حریره بوده است و این پژوهش به دنبال مستند سازی و جمع آوری تجربیات دانش بومی مدیریت و استحصال آب و سیلاب و تامین آب درشهر تاریخی حریره است .

سازههای سنتی مدیریت سیلاب و تغذیه مصنوعی سفرههای زیر زمینی درکرانه های خلیج فارس مطالعه موردی شهر تاریخی حریره کیش Keywords:

سازههای سنتی مدیریت سیلاب و تغذیه مصنوعی سفرههای زیر زمینی درکرانه های خلیج فارس مطالعه موردی شهر تاریخی حریره کیش authors

مصیب شیرانی

کارشناس ارشد منابع طبیعی، کارشناس محیط زیست سازمان منطقه آزادکیش

محبوبه صفرنژاد

کارشناس ارشد تغییرات اقلیمی، کارشناس معاونت اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش

مجید یگانگی

کارشناس ارشد معماری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اداره ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی وطبیعی

مقاله فارسی "سازههای سنتی مدیریت سیلاب و تغذیه مصنوعی سفرههای زیر زمینی درکرانه های خلیج فارس مطالعه موردی شهر تاریخی حریره کیش" توسط مصیب شیرانی، کارشناس ارشد منابع طبیعی، کارشناس محیط زیست سازمان منطقه آزادکیش؛ محبوبه صفرنژاد، کارشناس ارشد تغییرات اقلیمی، کارشناس معاونت اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش؛ مجید یگانگی، کارشناس ارشد معماری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اداره ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی وطبیعی نوشته شده و در سال 1402 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست در ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیلاب، تغذیه مصنوعی ،کیش ، دانش بومی ، گاوه چاه، بند هستند. این مقاله در تاریخ 11 مهر 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 78 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بنابر مطالعات تاریخی هسته های اصلی شکل گیری نخستین تمدنهای بشری در کنار منابع آبی بودهاند و از این دست تمدنها کم نیستند و می توان به تمدنهای بین النهرین و ماورالنهر و تمدنهای حاشیه ی رودخانه های نیل و سند و جیرفت اشاره کرد، در ایران نیز تمدن کاریزی و مدیریت سیلاب جان مایه آبادانی های شهرها و مراکز ... . برای دانلود فایل کامل مقاله سازههای سنتی مدیریت سیلاب و تغذیه مصنوعی سفرههای زیر زمینی درکرانه های خلیج فارس مطالعه موردی شهر تاریخی حریره کیش با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.