بررسی تغییر نسبت واریانس پلی ژنی باقیمانده بر توانایی پیش بینی ارزیابی ژنومی نتاج آمیخته
Publish place: IRANIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE، Vol: 55، Issue: 2
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 32
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJAS-55-2_009
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1403
Abstract:
ارزیابی ژنومی نتاج آمیخته به دلیل محدودیت دسترسی به شجره، ژنوتیپ و عملکرد آنها، معمولا بر اساس اطلاعات جمعیتهای خالص والدینی با هدف بهبود عملکرد نتاج آمیخته انجام میگیرد. به کارگیری ارزیابی ژنومی تکمرحلهای (ssGBLUP) علیرغم استفاده همزمان از اطلاعات حیوانات تعیین ژنوتیپ شده و فاقد ژنوتیپ برای افزایش توانایی پیشبینی، به دلیل عدم سازگاری ماتریسهای خویشاوندی ژنومی و شجرهای، ممکن است موجب پراکندگی بیشتر و اریب رو به بالا ارزش اصلاحی پیشبینی شده نسبت به روش BLUP شود. لذا در این مطالعه توانایی پیشبینی ارزش اصلاحی ژنومی افراد آمیخته بر اساس اطلاعات شبیه سازی شده جمعیتهای خالص والدینی و نتاج آمیخته با استفاده از روش ssGBLUP با در نظر گرفتن نسبتهای مختلف واریانس پلیژنی باقیمانده بررسی شده است. بر اساس نتیجه این پژوهش استفاده از نسبتهای مختلف واریانس پلیژنی باقیمانده (β) در ترکیب ماتریس خویشاوندی ژنومی و شجرهای، تاثیر قابل ملاحظهای بر صحت، اریب، پراکندگی پیشبینی ارزشاصلاحی ژنومی افراد آمیخته ندارد. بعلاوه در امتزاج ماتریس های خویشاوندی ژنومی و خویشاوندی شجرهای، نسبتهای مختلف واریانس پلیژنی باقیمانده(β) در مدت زمان رسیدن به نقطه همگرایی اثری نداشت. بنابراین برای سادگی بیشتر مدل، استفاده از حالت پیشفرض β (معادل ۰۵/۰) در تشکیل معکوس ماتریس خویشاوندی قابل توصیه میباشد.
Keywords:
Authors
سمیه بارانی
گروه علوم دامی، دانشکده .کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
سید رضا میرائی آشتیانی
گروه علوم دامی، دانشکدگان .کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
اردشیر نجاتی جوارمی
گروه علوم دامی، دانشکده .کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
هادی دکتر هادی اسفندیاری
سازمان ملی پرورش و اصلاح نژاد گاو گوشتی(TYR)، هامار، نروژ.
مجید خان سفید
بخش تحقیقات کشاورزی، وزارت کشاورزی استرالیا ، ویکتوریا، باندورا، استرالیا گروه زیست شناسی سامانه های کاربردی، دانشگاه لاتروب،
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :