سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اصول شهرسازی و معماری گذشته،مقدمه ای بر برون رفت از بحران فضاهای شهری

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,614

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCUDMABHAR01_041

Index date: 2 September 2013

اصول شهرسازی و معماری گذشته،مقدمه ای بر برون رفت از بحران فضاهای شهری abstract

فرهنگ ایران دارای مفاهیم خاصی است که تبلور آن در معماری به وضوح قابل درک است. جامعه سنتی ایران درون معنوی بوده که هم از لحاظ فیزیکیی و که ن م ظااز مل حاظ کمی و کیفی دارای هماهنگی، تناسب و کمال است. و در نتیجهمعماری از جهان بینی تام و کامل، مایه می گیرد. مفاهیم و اصول معماری در طول تاریخ با فرهنگ ایران انتقال یافته و با تبعیت از ویژگیهای محیطی و فلسفی و عامل زمان که شکل دهنده به فضاست بهره جسته است. در شکل گیری معماری ایران، نظر،جهان بینی و تفکر ارتباط بسیار نزدیک با فضا داشته است. احساس عظمت معنوی در کمال سادگی و خلوص درشکیل و ترکیب ابنیه ایران مدنظر قرار داشتته و سادگی ترکیبات این هندسه پایه ولی غنی موجب پیدایش ساختمان هایی که پیام آن با درک ویژه حسی قابلش ددره یاافست ت است و توأم با کلیتی است که کمال خود را در منظر و تصویری کاملالقاء می نماید. این جهان بینی تا اواخر دوران قاجار کمابیش با پیوستگی خاصی تداوم یافت و سیر تکاملی آن حفظ گردید. اما از ر، این عدم پیوستگی به نح ا ووا ی ب خارر زد نومراهی اقان جاگردید و با عوامل متعدد که صرفاً به جریان معماری ارتباط مستقیم نداشت، بر این گسست سایه افکند و علیرغم تلاشهای فراوان پس از آن نیز، عملاً راه به جایی نبرد.مقاله حاضر در پی بررسی این موضوع است که در پرداختن به فضاهای اجتماعی نباید الزاماً فلسفه عل مگرا و ه را الگو قرار داد، بلکه از دانفرشه،ن فگهنا و یت بکینگوالنوژی همراه با اصول فلسفی و فرهنگی ایران در چهارچوباصول خود باید بهره جست. هرجا معماری فقط برمبنای علم پیش رفت باعث سستی و ضعف گردید. اما اثری که برخوردار از روح و فرهنگ و هویت یک سرزمین است در تجلی خود پیام آور بسیاری از عوامل محیطی پنهان جامعه بوده و در بیانی انتزاعی در ترکیبات هندسی و فضایی معماری انتقال دهنده معنویت اصالت و حقیقت وجودی خود باعث ارتقای معنوی می باشد.

اصول شهرسازی و معماری گذشته،مقدمه ای بر برون رفت از بحران فضاهای شهری Keywords:

گذشته - بحران - معماری , سنت , هویت

اصول شهرسازی و معماری گذشته،مقدمه ای بر برون رفت از بحران فضاهای شهری authors

سید محمد مهدی میر ممتاز

کارشناس ارشد معماری

رقیه کیخائی

کارشناس معماری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- آرونالپایگاه اطلاع‌رسانی معماری و شهرسازی، گفتگویی با دکتر وحید ...
اهری، زهرا، مکتب اصفهان در شهرسازی 1380، تهران، نشر و ...
بانی مسعود، امیر، معماری معاصر ایران، تهران، هنر معماری قرن، ...
باوندیان، علیرضا، معماری اسلامی؛ ماوای معنا، تهران، باشگاه اندیشه، 1383. ...
پیرنیا، محمدکریم آشنایی با معماری اسلامی ایران، معماریان، تهران، علم ...
حبیبی، سید محسن، مکتب اصفهان: اعتلاء و ارتقاء مفهوم دولت، ...
فکوهی، ناصر، نگاهی فرهنگی بر معماری معاصر ایران، مجله معماری ...
میرممتاز، سید محمد مهدی، چگونگی انعکاس مفاهیم در آثار معاصری ...
میرممتاز، سیدمحمدمهدی، نگاهی به جایگاه نور و عملکرد آن در ...
میرممتاز، سیدمحمدمهدی، نقش شیخ بهایی در توسعه شهری اصفهان دوره ...
هادیان مقدم، اسماعیل، رویکردی به هویت معماری معاصر ایران، مجله ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اصول شهرسازی و معماری گذشته،مقدمه ای بر برون رفت از بحران فضاهای شهری" توسط سید محمد مهدی میر ممتاز، کارشناس ارشد معماری؛ رقیه کیخائی، کارشناس معماری نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی مدیریت بحران شهری با چشم انداز افق 1404 پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گذشته - بحران - معماری –سنت –هویت هستند. این مقاله در تاریخ 11 شهریور 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2614 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فرهنگ ایران دارای مفاهیم خاصی است که تبلور آن در معماری به وضوح قابل درک است. جامعه سنتی ایران درون معنوی بوده که هم از لحاظ فیزیکیی و که ن م ظااز مل حاظ کمی و کیفی دارای هماهنگی، تناسب و کمال است. و در نتیجهمعماری از جهان بینی تام و کامل، مایه می گیرد. مفاهیم و اصول معماری در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اصول شهرسازی و معماری گذشته،مقدمه ای بر برون رفت از بحران فضاهای شهری با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.