تاثیر شمارش سلول های خون بر شدت بیماری در مبتلایان کووید-۱۹ بستری در یک بیمارستان آموزشی شهر همدان
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 43
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-21-3_006
تاریخ نمایه سازی: 16 مهر 1403
Abstract:
چکیده
سابقه و هدف
در مبتلایان کووید-۱۹، شمارش سلول های خون تغییر می کند که با تعیین ارتباط آن با شدت بیماری، زمینه درمان مناسب تر فراهم می گردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط شمارش سلول های خون با شدت بیماری کووید-۱۹ انجام شد.
مواد و روش ها
این مطالعه مقطعی گذشته نگر بر روی پرونده ۳۷۰ بیمار کووید-۱۹ بستری در بیمارستانی در همدان انجام شد. شدت بیماری در بیماران بستری بر اساس راهنمای سازمان بهداشت جهانی و مطالعه های پیشین نویسندگان در دو سطح حاد پر خطر و شدید تقسیم بندی شد. شمارش سلولی از اطلاعات پرونده و شمارشگر سلولی به دست آمد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از آزمون های تی مستقل، مربع کای و رگرسیون لجستیک و سطح معناداری ۰۵/۰ p< جهت تحلیل داده ها استفاده شد.
یافته ها
میانگین شمارش گلبول قرمز خون، گلبول سفید خون و پلاکت بیماران حاد و پرخطر در مقایسه با بیماران سطح شدید به ترتیب کمتر (۰۰۱/۰ p=)، بیشتر (۰۰۵/۰ p=) و کمتر (۰۰۱/۰ p=) بود. طبق نتایج رگرسیون لجستیک، تعداد گلبول قرمز، گلبول سفید و پلاکت بر شدت بیماری کووید-۱۹ به طور معناداری تاثیرگذار بود (p به ترتیب ۰۰۳/۰ ، ۰۰۴/۰ ، ۰۰۳/۰).
نتیجه گیری
شمارش سلول های خون از عوامل تاثیرگذار بر شدت بیماری کووید-۱۹ می باشد. لذا این پارامترها می توانند به عنوان شاخص در تعیین شدت بیماری و در نتیجه مدیریت بهتر درمان در این بیماران به کار روند.
Keywords:
Key words: Covid-۱۹ , Red Blood Cells , White Blood Cells , Platelets , کلمات کلیدی: کووید-۱۹ , گلبول های قرمز خون , گلبول های سفید خون , پلاکت ها
Authors
حورا وفایی
دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان
سمیرامیس پورمتعبد
استادیار گروه طب اورژانس، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیمارستان بعثت
فاطمه امیری
استادیار گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :