جلب مشارکت های شهروندی در حاشیه شهر ضرورتی مبتنی بر نظریه حکمرانی خوب ، نظریه نردبان مشارکت شری آرنشتاین و سند الگوی پایه اسلامی - ایرانی پیشرفت( با تاکید بر ضرورت پیمایش سطوح مشارکت در کلانشهر مشهد )
Publish place: The first conference practical conference on the Edge-city of Mashhad (identifying problems and presenting work solutions)
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 40
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ECMASHHAD01_053
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1403
Abstract:
مقدمه : امروزه مساله مشارکت چالشی فراگیر محسوب میشود و مسائل انبوه جامعه کنونی بیش از هر زمان دیگری بر ضرورت مشارکت اجتماعی فراگیر و واقعی تاکید می کنند.چهارچوب نظری : ضمن طرح رئوس اصلی مبحث مشارکت در جامعه شناسی ، نظریه نردبان مشارکت شری آرنشتاین و نظریه حکمرانی خوب به عنوان چهارچوب نظری مورد استفاده قرار گرفته است . در نظریه یاد شده هشت سطح مشارکت یعنی کنترل ، قدرت قانونی ، شراکت ، توافق ، مشاوره ، آگاه سازی ، مرتفع سازی و دگرگون سازی مطرح شده اند که طیفی از فقدان مشارکت تا قدرت را تشکیل میدهند . مشارکت همچنین از منظر نظریه حکمرانی خوب به عنوان یکی از هشت رکن آن طرح و بررسی شده است .روش : این پژوهش مبتنی بر منطق کیفی و تکنیک تحلیل محتوای کیفی جهت دار انجام شده است . بر این اساس جملات محتوایی ، رمزها ، مفاهیم و مقولات مرتبط با مشارکت استخراج و در جداول مرتبط تدوین شد . یافته ها : بر اساس تجزیه و تحلیل جداول ، گزاره های مربوط به مشارکت اجتماعی عمدتا در پلکان ششم تا هشتم نردبان جای می گیرند . بحث و نتیجه گیری : حل مسائل امروز جامعه نوین نیازمند دانشی به روز ، معتبر و عمیق به همراه عزمی جدی است و از ابزارهای تحقق آن باز تعریفی جدید از منابع سنتی و دینی است که ثمره آن ساخت جامعه ای کارآمد ، خدا باور و خدا محور است .
Keywords:
Authors
سیدمحمدجواد گرجی
دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه شهید باهنر
فاطمه رستمی
کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی
فهیمه اسدی
کارشناس ارشد مدیریت دولتی
زهرا گلشیخی
کارشناس ارشد اقتصاد