سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل اثرات توسعه گردشگری بر بازساخت نواحی روستایی (منطقه مورد مطالعه: روستاهای گردشگرپذیر شهرستان طرقبه شاندیز)

Publish Year: 1403
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 106

This Paper With 16 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TPDU01_001

Index date: 14 October 2024

تحلیل اثرات توسعه گردشگری بر بازساخت نواحی روستایی (منطقه مورد مطالعه: روستاهای گردشگرپذیر شهرستان طرقبه شاندیز) abstract

امروزه گردشگری روستایی به عنوان یکی از کارکردهای نوین بسیاری از فضاهای روستایی نقش مهمی در توسعه اجتماعی-اقتصادی روستایی ایفا می نماید. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا، توصیفی- تحلیلی است. با توجه به وسعت روستاهای این ناحیه و محدودیت زمانی، هزینه و تناسب منطقه با هدف تحقیق، ابتدا روستاهای گردشگرپذیر شناسایی و از میان آن ها ۱۴ روستا انتخاب و سپس با استفاده از فرمول کوکران با خطای ۰۶/۰ درصد تعداد ۲۷۷ خانوار تعیین و به روش نمونه گیری ساده غیرتصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که تمامی شاخص های توسعه گردشگری دارای سطح معناداری کمتر از ۵ صدم و مقدار آماره T در متغیر توسعه گردشگری بالاتر از مقدار متوسط (یعنی ۳) که بیانگرتاثیر معنادار هر یک از آن ها در سنجش و ارزیابی هدف متغیر می باشد. نتایج به دست آمده از آزمون مقایسه میانگین در متغیر بازساخت نیز بیانگرتاثیر معنادار آن می باشد. این نتیجه نشان دهنده این است که بازساخت روستایی از طریق گردشگری نقطه عطفی است که فرصتی جدید برای جهت گیری جامعه روستایی فراهم می کند و روستاها با گسترش فعالیت های گردشگری و تفریحی بویژه در ده اخیر متحول شده و بازساخت در آن ها اتفاق افتاده است.

تحلیل اثرات توسعه گردشگری بر بازساخت نواحی روستایی (منطقه مورد مطالعه: روستاهای گردشگرپذیر شهرستان طرقبه شاندیز) Keywords:

بازساخت , گردشگری روستایی , تغییرات کالبدی , ساختار و کارکرد روستایی , شهرستان طرقبه - شاندیز

تحلیل اثرات توسعه گردشگری بر بازساخت نواحی روستایی (منطقه مورد مطالعه: روستاهای گردشگرپذیر شهرستان طرقبه شاندیز) authors

سودابه احمدی

دانشجوی دکتری، گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده ادبیات ، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران

طاهره صادقلو

دانشیار، گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده ادبیات، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران

حمید شایان

استاد، گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده ادبیات، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران

مقاله فارسی "تحلیل اثرات توسعه گردشگری بر بازساخت نواحی روستایی (منطقه مورد مطالعه: روستاهای گردشگرپذیر شهرستان طرقبه شاندیز)" توسط سودابه احمدی، دانشجوی دکتری، گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده ادبیات ، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران؛ طاهره صادقلو، دانشیار، گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده ادبیات، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران؛ حمید شایان، استاد، گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده ادبیات، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران نوشته شده و در سال 1403 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش ملی برنامه ریزی و توسعه گردشگری توسعه و تسهیل زیارت و گردشگری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بازساخت، گردشگری روستایی، تغییرات کالبدی، ساختار و کارکرد روستایی، شهرستان طرقبه - شاندیز هستند. این مقاله در تاریخ 23 مهر 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 106 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه گردشگری روستایی به عنوان یکی از کارکردهای نوین بسیاری از فضاهای روستایی نقش مهمی در توسعه اجتماعی-اقتصادی روستایی ایفا می نماید. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا، توصیفی- تحلیلی است. با توجه به وسعت روستاهای این ناحیه و محدودیت زمانی، هزینه و تناسب منطقه با هدف تحقیق، ابتدا روستاهای گردشگرپذیر شناسایی و از میان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل اثرات توسعه گردشگری بر بازساخت نواحی روستایی (منطقه مورد مطالعه: روستاهای گردشگرپذیر شهرستان طرقبه شاندیز) با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.