بررسی ارتباط بین سطح سرمی ویتامین D با شدت آسم در کودکان مبتلا به آسم مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی طالقانی گرگان: یک مطالعه مورد- شاهدی

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: English
View: 20

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JKH-19-3_003

تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1403

Abstract:

مقدمه: مطالعات اخیر بیانگر ارتباط سطح سرمی ویتامین D با شروع آسم و مارکرهای شدت بیماری در کودکان مبتلا به آسم می باشد. در این مطالعه ارتباط سطح سرمی ویتامین D با شدت آسم در کودکان بررسی می شود.مواد و روش ها: در این مطالعه مورد- شاهدی ۲۱۰ کودک ۵-۱۵ ساله بعد از کسب رضایت آگاهانه از والدین آنها وارد مطالعه شدند. شرکت کنندگان به سه گروه سالم (شاهد)=۷۰ نفر، آسم متوسط (مورد)=۷۰ نفر و آسم شدید (مورد)=۷۰ تقسیم شدند. تشخیص آسم و شدت آن بر اساس علایم بالینی و اسپیرومتری بود و با استفاده از کیت استاندارد DIA source و به روش الیزا سطح سرمی ۲۵ هیدروکسی ویتامین D اندازه گیری شد.نتایج: میانگین سطح سرمی ویتامین D در افراد سالم ۹۲/۲۸±۵۴/۹ بود که بیشتر از افراد مبتلا به بیماری آسم بوده است. از طرفی سطح ویتامین D در بیماران مبتلا به آسم با شدت بیشتر برابر ۶۱/۲۱±۲۴/۱۳ بود که کمتر از افراد آسم با شدت غیر شدید (خفیف و متوسط) (۴۴/۲۸±۹۷/۹) می باشد. نتایج نشان داد که اختلاف بین سطح سرمی ویتامین D در افراد گروه مطالعه از نظر آماری تفاوت معنی دار دارد (۰۰۱/۰P<) که این اختلاف بین افراد گروه آسم شدید و افراد گروه آسم متوسط و افراد سالم وجود دارد و نیز با کاهش سطح سرمی ویتامین D شدت بیماری آسم بین افراد مورد بررسی افزایش می یابد (۲۵/۰-=r) که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بوده است (۰۵/۰P<).نتیجه گیری: توصیه می شود که سطح ویتامین D در بیماران مبتلا به آسم بررسی شود و در صورت کمبود آن، درمان لازم انجام شود.مقدمه: مطالعات اخیر بیانگر ارتباط سطح سرمی ویتامین D با شروع آسم و مارکرهای شدت بیماری در کودکان مبتلا به آسم می باشد. در این مطالعه ارتباط سطح سرمی ویتامین D با شدت آسم در کودکان بررسی می شود. مواد و روش ها: در این مطالعه مورد- شاهدی ۲۱۰ کودک ۵-۱۵ ساله بعد از کسب رضایت آگاهانه از والدین آنها وارد مطالعه شدند. شرکت کنندگان به سه گروه سالم (شاهد)=۷۰ نفر، آسم متوسط (مورد)=۷۰ نفر و آسم شدید (مورد)=۷۰ تقسیم شدند. تشخیص آسم و شدت آن بر اساس علایم بالینی و اسپیرومتری بود و با استفاده از کیت استاندارد DIA source و به روش الیزا سطح سرمی ۲۵ هیدروکسی ویتامین D اندازه گیری شد. نتایج: میانگین سطح سرمی ویتامین D در افراد سالم ۹۲/۲۸±۵۴/۹ بود که بیشتر از افراد مبتلا به بیماری آسم بوده است. از طرفی سطح ویتامین D در بیماران مبتلا به آسم با شدت بیشتر برابر ۶۱/۲۱±۲۴/۱۳ بود که کمتر از افراد آسم با شدت غیر شدید (خفیف و متوسط) (۴۴/۲۸±۹۷/۹) می باشد. نتایج نشان داد که اختلاف بین سطح سرمی ویتامین D در افراد گروه مطالعه از نظر آماری تفاوت معنی دار دارد (۰۰۱/۰P<) که این اختلاف بین افراد گروه آسم شدید و افراد گروه آسم متوسط و افراد سالم وجود دارد و نیز با کاهش سطح سرمی ویتامین D شدت بیماری آسم بین افراد مورد بررسی افزایش می یابد (۲۵/۰-=r) که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بوده است (۰۵/۰P<). نتیجه گیری: توصیه می شود که سطح ویتامین D در بیماران مبتلا به آسم بررسی شود و در صورت کمبود آن، درمان لازم انجام شود.

Authors

محمدطاها سعادتی راد

- کارشناسی ارشد دانشجوی کارشناسی ارشد سلامت سالمندی، کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.

ملیحه رام

- کارشناس ارشد آمار زیستی- واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان ولیعصر- بیرجند- ایران.

عالیه قوجقی

- دانشیار آلرژی و ایمونولوژی اطفال،گروه اطفال، دانشکده پزشکی،مرکز آموزشی درمانی کودکان طالقانی،دانشگاه علوم پزشکی گلستان،گرگان ایران.

محسن ابراهیمی

- دانشیار آلرژی و ایمونولوژی اطفال،گروه اطفال، دانشکده پزشکی،مرکز آموزشی درمانی کودکان طالقانی،دانشگاه علوم پزشکی گلستان،گرگان ایران.

مهرانگیز قبیمی

- دانشجوی دکتری تخصصی پرستاری، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.