مروری بر کاربردهای پزشکی سیانوباکتری ها
Publish place: The Journal of Isfahan Medical School، Vol: 42، Issue: 755
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 77
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IMSJ-42-755_003
Index date: 2 November 2024
مروری بر کاربردهای پزشکی سیانوباکتری ها abstract
مقاله مروری مقدمه: متابولیت های ثانویه حاصل از سیانوباکتری ها، کاربردهای بیوتکنولوژی فراوانی در زمینه ی پزشکی دارند. با این حال بر خلاف سایر منابع میکروبی تولید کننده ی محصولات طبیعی، سیانوباکتری ها در طول تاریخ کمتر مورد توجه قرار گرفته اند. به همین دلیل هدف از این مقاله ی مروری این بود که با بررسی دستاوردهای اخیر در زمینه ی پزشکی و درمانی سیانوباکتری ها، پتانسیل دارویی این موجودات ارزشمند را بیشتر شناخت. روش ها: در مقاله ی حاضر، مقالات مرتبط منتشر شده در سال های ۲۰۲۰-۲۰۲۳ در بانک های اطلاعاتی Springer، Science Direct، Scopusو John Wiley جهت به دست آوردن آخرین یافته ها در زمینه ی کاربردهای پزشکی سیانوباکتری ها مورد بررسی قرار گرفتند. در این مقاله مروری با جستجو در سایت MeSH، کلمات کلیدی مناسب انتخاب گردید و بر اساس آن ها، ۶۶ مقاله جدید مروری و تحقیقاتی، جمع آوری گردید. یافته ها: بسیاری از مولکول های فعال زیستی مشتق شده از سیانوباکتری ها، طیف وسیعی از فعالیت های ضد میکروبی، ضد باکتریایی، ضد ویروسی، ضد التهابی، ضد تومور، ضد مالاریا، سرکوب کننده ی سیستم ایمنی و ضد (Human immunodeficiency virus) HIV و همچنین مهار پروتئاز را نشان می دهند. در واقع سیانوباکتری ها به عنوان یک منبع میکروبی برای تولید داروهای جدید، بسیار با ارزش هستند و فقط به مواد معدنی اولیه برای رشد نیاز دارند. نتیجه گیری: امروزه می توان با بهره برداری از تکنیک های مدرن و استخراج های مبتنی بر امواج مایکروویو، امکان جداسازی سریع مواد شیمیایی زیست فعال از سیانوباکتری ها را فراهم آورد. این روش ها، می توانند نقش مهمی در توسعه ی درمان های جدید و همچنین بهره برداری بیشتر از سیانوباکتری ها در پیشرفت های فناوری سبز در آینده فراهم آورد.
مروری بر کاربردهای پزشکی سیانوباکتری ها Keywords:
مروری بر کاربردهای پزشکی سیانوباکتری ها authors
بهاره نوروزی
استادیار، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده ی علوم و فناوری های همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
حسن بیرانوند
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده ی علوم و فناوری های همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :