بررسی تاثیر پارامترهای فنی روش گاززدایی گمانههای متقاطع بر میزان گاز خروجی (مطالعه موردی: معدن شماره یک زغالسنگ پروده طبس)
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 61
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_ANM-12-30_006
Index date: 10 December 2024
بررسی تاثیر پارامترهای فنی روش گاززدایی گمانههای متقاطع بر میزان گاز خروجی (مطالعه موردی: معدن شماره یک زغالسنگ پروده طبس) abstract
انتشار زیاد گاز متان از محدوده کارگاه استخراج فعال و همچنین از لایه های بالا و پایین لایه استخراجی می تواند بر ایمنی و بهره وری معادن زیرزمینی زغال سنگ اثرگذار باشد. ازآنجاکه تهویه به تنهایی ممکن است برای کنترل سطح گاز متان در محیط استخراج جبهه کار طولانی کافی نباشد، استفاده از گزینه های استاندارد کنترل متان مانند گاززدایی لازم است انجام شود. استفاده از روش های مختلف گاززدایی می تواند منجر به کاهش انتشار متان به محیط کاری استخراج و پایین آمدن خطر انفجار و نهایتا افزایش ایمنی و تولید شود. در معدن زغال سنگ شماره یک پروده طبس، گاززدایی با روش گمانه های متقاطع صورت می پذیرد. این روش با حفر گمانههایی از راهرو بالایی در لایههای بالای لایه زغالسنگ در حال استخراج و در ایستگاههایی با فواصل متفاوت در طول پهنه استخراجی صورت میگیرد. هدف اصلی این تحقیق تعیین مقادیر مناسب پارامترهای مختلف گمانههای گاززدایی به منظور افزایش راندمان گاززدایی است. پارامترهای موردبررسی شامل طول گمانههای گاززدایی، زاویه گمانهها نسبت به محور راهرو بالایی و زاویه گمانهها نسبت به کف راهرو یا افق می باشند. بر این اساس تحلیل داده های عملیاتی حاصل از گاززدایی از پهنه E۴ نشان داده است که با افزایش شیب پهنه زاویه گمانههای گاززدایی نسبت به محور راهرو بالایی را باید کمتر در نظر گرفت همچنین به طورمعمول دبی گاز خروجی ایستگاههای گاززدایی در فاصله بین ۱۵ تا ۲۵ متری از لبه کارگاه شروع به افزایش میکند درنتیجه طول گمانههای گاززدایی را نباید بیشتر از ۴۵ متر در نظر گرفت.
بررسی تاثیر پارامترهای فنی روش گاززدایی گمانههای متقاطع بر میزان گاز خروجی (مطالعه موردی: معدن شماره یک زغالسنگ پروده طبس) Keywords:
بررسی تاثیر پارامترهای فنی روش گاززدایی گمانههای متقاطع بر میزان گاز خروجی (مطالعه موردی: معدن شماره یک زغالسنگ پروده طبس) authors
Ali Hosseini
دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه یزد
Mehdi Najafi
دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه یزد
Amin Hussein morshedy
دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه یزد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :