بررسی میزان ترس از ابتلا به کووید- ۱۹ و عوامل مرتبط با آن در زنان باردار شهرستان بم
Publish place: The Journal of Health and Care، Vol: 24، Issue: 3
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 55
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_HCJ-24-3_006
Index date: 24 December 2024
بررسی میزان ترس از ابتلا به کووید- ۱۹ و عوامل مرتبط با آن در زنان باردار شهرستان بم abstract
زمینه و هدف: گسترش سریع بیماری کووید-۱۹ منجر به بروز ترس و اضطراب در زنان باردار شده است. این در حالی است که ترس و اضطراب افراطی در زنان باردار منجر به پیامدهای سوء در مادر و جنین می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت ترس از ابتلا به کووید-۱۹ و عوامل مرتبط با آن در زنان باردار شهرستان بم انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی- مقطعی روی ۱۶۱ نفر از زنان باردار مراجعه کننده به کلینیکهای زنان دانشگاه علومپزشکی بم در سال ۱۴۰۰ انجام شد. شرکت کنندگان با روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری دادهها از فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه ترس زنان از کووید-۱۹ استفاده شد. داده ها توسط نرمافزار SPSS-۲۲ و با آزمون های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، فراوانی و درصد) و استنباطی (تی مستقل، آنوا یک طرفه و رگرسیون خطی) در سطح معنیداری۰/۰۵ >p تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: در این مطالعه ۱۶۱ زن باردار در محدوده سنی ۲۱ تا ۲۵ سال شرکت داشتند که اغلب آن ها خانه دار (۹۵%)، دارای تحصیلات کمتر از دیپلم (۴۹/۷%) و در سه ماه سوم بارداری (۷۲/۷%) بودند. میانگین نمره ترس از ابتلا به کووید-۱۹ برابر ۵/۲۰±۲۳/۳۹(از ۳۵ نمره) بود. بین ترس از کووید-۱۹ با سطح تحصیلات و تاریخچه بیماری، ارتباط معنی داری وجود داشت (۰۵/۰>p).
نتیجه گیری: یافتهها نشان داد میزان ترس از کووید-۱۹ در خانمهای باردار در حد متوسط به بالا بود. همچنین میزان ترس با عواملی از قبیل سطح تحصیلات، وضعیت اقتصادی و سابقه بیماری مرتبط بود. بنابراین با در نظرگرفتن پیامدهای مضر ترس و اضطراب در این دوران بر سلامت مادر و جنین، برگزاری دوره های آموزشی مقابله با ترس در این گروه ضروری به نظر می رسد.
بررسی میزان ترس از ابتلا به کووید- ۱۹ و عوامل مرتبط با آن در زنان باردار شهرستان بم Keywords:
بررسی میزان ترس از ابتلا به کووید- ۱۹ و عوامل مرتبط با آن در زنان باردار شهرستان بم authors
مجتبی جعفری
. Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Bam University of Medical Sciences, Bam, Iran
جواد جعفری
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :