سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر مهار کنندگان گلیکولیز؛ یک استراتژی درمانی بالقوه

Publish Year: 1403
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 133

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BSCONF11_220

Index date: 24 December 2024

اثر مهار کنندگان گلیکولیز؛ یک استراتژی درمانی بالقوه abstract

طبق آخرین آمارها ی جهانی منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سرطان دومین علت مرگ و میر جهانی بوده و حدود یکی از شش مرگ رخ داده ناشی از سرطان است . متابولیسم مجدد و داشتن پتانسیل بالای انرژی، از ویژگی های ثابت شده در سلولهای سرطانی هستند که رشد تومور را امکان پذیر می کنند. گلیکولیز یک مسیر متابولیکی اولیه است که این افزایش تقاضای انرژی را تامین می کند و در نتیجه ، منجر به وابستگی بیشتر سلولهای سرطانی به گلوکز می شود. در واقع ، سلولها ی تومور عمدتا انرژی و مواد لازم برای رشد سریع سلولی را به جا ی فسفریلاسیون اکسیداتیو از گلیکولیز هوازی فراهم می کنند که این پدیده "اثر واربورگ " نامیده می شود. از میان ده واکنش آنزیمی گلیکولیز، سه واکنش مسیر یعنی هگزوکیناز، فسفوفروکتوکیناز و پیرووات کیناز از نوع یک طرفه بوده و مکانهایی برای تنظیم فعالیت مسیر گلیکولیز هستند. این سه آنزیم در سلولهای تومور بیش از حد بیان می شوند. از این رو، استفاده از مهار کنندههای این آنزیم های تنظیم کننده به منظور هدف گیری متابولیسم سلولهای سرطانی به عنوان یک درمان ترکیبی ، می تواند مثمر ثمر باشد. در ادامه این مقاله ، پس از بررسی مسیر گلیکولیز و آنزیم های تنظیم کننده آن، به معرفی چند مهار کننده آنزیمی موثر در مهار گلیکولیز می پردازیم .

اثر مهار کنندگان گلیکولیز؛ یک استراتژی درمانی بالقوه Keywords:

اثر مهار کنندگان گلیکولیز؛ یک استراتژی درمانی بالقوه authors

فاطمه عابدی

دانشجو، کارشناسی زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه آزاد واحد علوم پزشکی

سهیلا کمالی

دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم تحقیقات ، دانشکده علوم و فناوری های همگرا ، گروه علومگیاهی دانشگاه آزاد واحد علوم پزشکی

مقاله فارسی "اثر مهار کنندگان گلیکولیز؛ یک استراتژی درمانی بالقوه" توسط فاطمه عابدی، دانشجو، کارشناسی زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه آزاد واحد علوم پزشکی؛ سهیلا کمالی، دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم تحقیقات ، دانشکده علوم و فناوری های همگرا ، گروه علومگیاهی دانشگاه آزاد واحد علوم پزشکی نوشته شده و در سال 1403 پس از تایید کمیته علمی یازدهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سلولهای سرطانی ، گل یکولیزهوازی، اثر واربورگ، آنزیم های کلیدی، مهارکنندههای گلیکولیز هستند. این مقاله در تاریخ 4 دی 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 133 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که طبق آخرین آمارها ی جهانی منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سرطان دومین علت مرگ و میر جهانی بوده و حدود یکی از شش مرگ رخ داده ناشی از سرطان است . متابولیسم مجدد و داشتن پتانسیل بالای انرژی، از ویژگی های ثابت شده در سلولهای سرطانی هستند که رشد تومور را امکان پذیر می کنند. گلیکولیز یک مسیر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر مهار کنندگان گلیکولیز؛ یک استراتژی درمانی بالقوه با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.