تاثیر نانوکورکومین در القای بیان فاکتورهای رونویسی درگیر در تمایز سلول های بنیادی خون ساز به سلول های پیش ساز میلوئیدی
Publish place: Modares Journal of Biotechnology، Vol: 10، Issue: 4
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 190
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BIOT-10-4_011
تاریخ نمایه سازی: 5 دی 1403
Abstract:
اهداف: سلول های بنیادی خون ساز در مغز استخوان وظیفه تولید سلول های خونی را بر عهده دارند. طی فرآیند تمایز، این سلول ها به دو رده سلولی پیش ساز، شامل رده میلوئیدی و لنفوئیدی متعهد می شوند. انواع سلول های خونی به استثنای لنفوسیت ها از رده میلوئیدی مشتق می شوند. برخی بیماران دچار کمبود پلاکت یا کم خونی شدید تحت پیوند سلول های بنیادی خون ساز قرار می گیرند. یافتن ترکیبی که موجب پیشبرد تمایز سلول های بنیادی خون ساز قبل از پیوند به فرد بیمار می شود، می تواند روش مناسبی برای تولید سریع تر سلول های خونی در فرد گیرنده باشد. بسیاری از مطالعات، قابلیت کورکومین در القای تمایز سلولی را نشان داده اند. این ترکیب می تواند بسیاری از مکانیزم های سلولی را تحت تاثیر قرار دهد.
مواد و روش ها: در این پژوهش به بررسی اثر نانوکورکومین روی بیان ژن های GATA۱، GATA۲، c-Myb و Hhex در سلول های بنیادی خون ساز استخراج شده از خون بند ناف و نیز تغییر میزان ROS در این سلول ها پرداخته شد. نانوکورکومین از کورکومین و نانوحامل اولئیک اسید و PEG۴۰۰ ساخته شده است. همچنین میزان نفوذ نانوکورکومین به این سلول ها مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان می دهد که نانوکورکومین می تواند سبب افزایش سطح ROS درون سلولی و نیز القای بیان ژن های GATA۱، c-Myb و Hhex به صورت معنی دار شود (۰/۰۵>p). این فاکتورهای رونویسی در تمایز میلوئیدی دخیل هستند.
نتیجه گیری: افزایش بیان این فاکتورهای رونویسی توسط نانوکورکومین نشان می دهد که این ترکیب می تواند کاندید مناسبی برای استفاده در محیط های کشت تمایز میلوئیدی باشد و به منظور مطالعات پایه و کلینیکی به کار برده شود.
Keywords:
Hematopoietic stem cells , Myeloid Differentiation , Nanocurcumin , سلول های بنیادی خون ساز , تمایز میلوئیدی , نانوکورکومین
Authors
سیده سحر مرتضوی فارسانی
Genetics Department, Biological Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
مجید صادقی زاده
Genetics Department, Biological Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
هادی شیرزاد
Genetics Department, Biological Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
فرهود نجفی
Resin & Additives Department, Institute for Color Science & Technology, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :