کنترل پدیده طغیان در برج تقطیر سینی دار تحت خلاء با استفاده از پارامترهای عملیاتی و آزمایشگاهی
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 90
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_ARCPE-5-2_004
Index date: 30 December 2024
کنترل پدیده طغیان در برج تقطیر سینی دار تحت خلاء با استفاده از پارامترهای عملیاتی و آزمایشگاهی abstract
در این تحقیق وقوع پدیده طغیان به علت تجمع رسوبات در ناحیه ناودانی که منجر به افزایش بیش از حد مایع روی سینی های بالایی برج تقطیر شده بود در یک پالایشگاه مورد بررسی قرار گرفت.
فشار خلاء در ناحیه بالای برج، دبی آب تغذیه بویلر ورودی به کندانسور و دبی محصول خالص خروجی به عنوان سه پارامتر عملیاتی بسیار مهم و تاثیر گذار در کنترل شدت پدیده طغیان و نیز میزان کک به عنوان یک پارامتر آزمایشگاهی مهم برای کاهش حجم رسوبات ورودی به برج تقطیر مد نظر قرار گرفت. داده ها و نتایج حاصل از تغییرات انجام شده بر روی هر یک از این سه پارامتر عملیاتی نشان دهنده موثر بودن آنها در کنترل شدت وقوع طغیان بود. به منظور کنترل و کاهش مشکلات ناشی از پدیده طغیان همزمان دور پمپ خلاء، دبی آب تغذیه بویلر ورودی به کندانسور و دبی محصول خالص خروجی تا نرمال شدن شرایط عملیاتی برج تقطیر به تناسب افزایش داده شد.
در این تحقیق چگونگی کنترل پدیده طغیان و کاهش اثرات نامطلوب ناشی از آن به دلیل تجمع رسوبات در ناحیه ناودانی سینی شماره ۲۲ و بالاتر از آن مورد بررسی قرار گرفت. برای غلبه بر این مشکلات ابتدا دور پمپ خلاء از rpm۸۵۰ به rpm۱۲۵۰ و دبی آب تغذیه بویلر ورودی به کندانسور از m۳/hr ۱.۹۵ به m۳/hr ۳.۲ افزایش داده شد. از طرفی به منظور جلوگیری از آلوده شدن محصول خالص، دبی محصول خالص خروجی نیز از kg/hr ۹۲۵ تا kg/hr ۲۳۰۰ افزایش یافت. همچنین با کنترل منظم و دقیق شاخص میزان کک به عنوان یک پارامتر آزمایشگاهی بسیار مهم، حجم روسبات کک موجود در خوراک قطران زغال سنگ ورودی به برج تقطیر پس از یک مرحله سانتریفیوژ در بازه زمانی ۳۰ روزه از مقدار ۳۷.۵ درصد وزنی به ۱۸.۴ کاهش یافت.
کنترل پدیده طغیان در برج تقطیر سینی دار تحت خلاء با استفاده از پارامترهای عملیاتی و آزمایشگاهی Keywords:
کنترل پدیده طغیان در برج تقطیر سینی دار تحت خلاء با استفاده از پارامترهای عملیاتی و آزمایشگاهی authors
حسین پیروان
PhD student in Chemical Engineering - Yazd Azad University
محمد جواد صراف شیرازی
Faculty member of Yazd University
علیرضا ایلخانی
Faculty member of Yazd Azad University
علی شیبانی
Faculty member of Yazd Azad University
سعیده هاشمیان
Faculty member of Yazd Azad University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :