سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقاله کوتاه: بررسی اثر ضد قارچی تیموکینون بر روی سویه های استاندارد کاندیدا و میزان سمیت بر روی رده سلولی فیبروبلاستی در شرایط آزمایشگاهی

Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 44

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_JBUM-31-3_005

Index date: 31 December 2024

مقاله کوتاه: بررسی اثر ضد قارچی تیموکینون بر روی سویه های استاندارد کاندیدا و میزان سمیت بر روی رده سلولی فیبروبلاستی در شرایط آزمایشگاهی abstract

مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر ضد قارچی و مقایسه غلظت های مختلف تیموکینون بر روی سویه های استاندارد کاندیدا از جمله کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا گلابراتا، کاندیدا پاراپسیلوپسیس و کاندیدا تروپیکالیس و بررسی سمیت تیموکینون بر روی رده سلولی فیبروبلاستی در شرایط آزمایشگاهی طراحی شده است. در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی جهت بررسی حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MFC) تیمو کینون در رقت های ۷۰-۱۳/۰ میکرولیتر بر میلی لیتر در محیط RPMI و از روش میکرو دایلوشن براث بر روی چهار سویه قارچ مخمری کاندیدا شامل کاندیدا آلبیکنس (ATCC ۱۰۲۳۱)، کاندیدا گالابراتا (ATCC۲۰۰۱)، کاندیدا تروپیکالیس (ATCC ۲۰۰۹۵۶)، کاندیدا پاراپسیلوزیس (ATCC۲۲۰۱۹) استفاده شده است. برای ارزیابی سمیت سلولی تیموکینون از تست MTT و رده سلولی فیبروبلاستی استفاده شد. نتایج بررسی حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) حداقل غلظت کشندگی (MFC) تیمو کینون بر روی سویه های کاندیدا نشان داد، کاندیدا آلبیکنس دارای حساسیت بیشتری نسبت به سایر سویه به تیموکینون (میکرولیتر بر میلی لیتر ۲/۱۸ :MIC و میکرولیتر بر میلی لیتر ۴/۳۷:MFC) دارد. در ارزیابی سمیت سلولی تیموکینون بر روی رده سلولی فیبروبلاستی دارای کمترین سمیت در غلظت  ۴/۳۷ میکرولیتر بر میلی لیتر بوده و بیشترین سمیت را در غلظت ۷۰ میکرولیتر بر میلی لیتر داشته است که با توجه به غلظت های MIC و MFC این غلظت ها عدم سمیت بر روی رده سلولی فیبروبلاستی بوده اند. همان طور که نتایج مطالعه حاضر نشان داده است تیموکینون در غلظت های مشخص شده دارای اثر مهار کنندگی و کشندگی بر روی سویه های کاندیدا با کمترین سمیت بر روی رده سلولی فیبروبلاستی می باشد.

مقاله کوتاه: بررسی اثر ضد قارچی تیموکینون بر روی سویه های استاندارد کاندیدا و میزان سمیت بر روی رده سلولی فیبروبلاستی در شرایط آزمایشگاهی Keywords:

مقاله کوتاه: بررسی اثر ضد قارچی تیموکینون بر روی سویه های استاندارد کاندیدا و میزان سمیت بر روی رده سلولی فیبروبلاستی در شرایط آزمایشگاهی authors

صفیه گلزار یادگاری

Student Research Committee, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

فهیمه قاسمی

Department of Medical Biotechnology, School of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

فاطمه نیکومنش

Cellular and Molecular Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Roudbary M, Kumar S, Kumar A, Cernáková L, Nikoomanesh F, ...
Erboga M, Kanter M, Aktas C, Sener U, Erboga ZF, ...
نمایش کامل مراجع