غرب شناسی درتاریخ معاصر ایران با تکیه بر اندیشه های مخبرالسطنه هدایت
Publish place: Historical Studies of the Islamic World، Vol: 12، Issue: 31
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 36
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MTE-12-31_007
Index date: 6 January 2025
غرب شناسی درتاریخ معاصر ایران با تکیه بر اندیشه های مخبرالسطنه هدایت abstract
شناخت و معرفت ایرانیان نسبت به تمدن جدید غرب از عصر صفویه آغاز شده است .اما این شناخت همواره در دوره های مختلف با فرازو فرودها و رویکردهای گوناگون روبرو بوده است .غرب شناسی در ایران بیشتر در دو شکل تمجیدی و انتقادی جریان داشته است اما به مقتضای هر عصری یکی از این دو شکل غلبه یافته اند.نوشتار حاضرضمن بررسی اجمالی نگاه برخی از ایرانیان به غرب درتاریخ معاصر می کوشد به بررسی تفصیلی دیدگاه مخبرالسلطنه هدایت درموضوع فوق بپردازد.این بررسی با استناد به نوشته های او بخصوص کتاب تحفه مخبری صورت گرفته است.مخبرالسطنه که از رجال نامی ایران درعصر قاجار وپهلوی است علیرغم تحصیل درغرب وآشنایی بامیراث تمدن جدیدآن ،نگرشی انتقادی به غرب دارد.از نظر وی دنیاگرایی ،بی دینی و ماتریالیسم بنیاد تمدن غرب است که مظاهر آن نیز درشکل حرص و رقابت درجمع آوری مال ،خودسری به نام آزادی وروابط ناسالم درعرصه بین المللی تجلی یافته است .علیرغم این مظاهرناپسند که تقلیداز آن برای شرقیان نادرست است ، غرب از نظر وی دارای لابراتوار نیز هست که سزاوار فراگیری است.
غرب شناسی درتاریخ معاصر ایران با تکیه بر اندیشه های مخبرالسطنه هدایت Keywords:
غرب شناسی درتاریخ معاصر ایران با تکیه بر اندیشه های مخبرالسطنه هدایت authors
سید حسین فلاح زاده
Associate Professor, Department of History, Bagher al-Uloom University, Qom, Iran.hossain۲۷۰@gmail.com
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :