سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی عناصر اقلیمی موثر بر فعالیت تپه های ماسه ای و تحلیل حساسیت آن با استفاده از شاخص لنکستر (منطقه مورد مطالعه؛ ایرانشهر، استان سیستان وبلوچستان)

Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 45
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_JSAEH-11-3_001

Index date: 26 January 2025

بررسی عناصر اقلیمی موثر بر فعالیت تپه های ماسه ای و تحلیل حساسیت آن با استفاده از شاخص لنکستر (منطقه مورد مطالعه؛ ایرانشهر، استان سیستان وبلوچستان) abstract

پدیده طوفان گردوغبار و به تبع آن حرکت ماسه های روان به عنوان یکی از مولفه های اقلیمی در مناطق خشک و نیمه خشک، از مهمترین مشکلات زیست محیطی این مناطق محسوب می شود. تپه های ماسه ای از حساس ترین عوارض طبیعی زمین هستند که متاثر از فرسایش بادی می باشند و میزان فعالیت آن ها تحت تاثیر عوامل متعدد اقلیمی می باشد. ازآنجا که پدیده حرکت ماسه های روان به عنوان یکی از فرآیندهای مهم تخریب سرزمین و یک چالش جدی در استان سیستان و بلوچستان  به شمار می رود و عوامل اقلیمی نیز در این پدیده نقش بسزایی دارند؛ ازاین رو بررسی و شناخت این عوامل از جنبه تاثیر آنها بر بروز و تشدید تحرک پذیری ماسه های روان برای جلوگیری از تشدید بحران های زیست محیطی یک ضرورت انکار ناپذیراست. لذا در این تحقیق میزان فعالیت تپه های ماسه ای بر اساس شاخص لنکستر در شهرستان ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان مورد بررسی قرار گرفت. هدف این مطالعه بررسی تاثیر شرایط اقلیمی بر میزان تحرک پذیری ماسه های روان شهرستان ایرانشهر می باشد. به این منظور از داده های ساعتی مربوط به رویداد باد در دوره آماری ۱۵ سال (۲۰۱۷-۲۰۰۳) و داده های مربوط به بارندگی و دما در دوره آماری استفاده گردید. همچنین به منظور تحلیل و بررسی رژیم باد و وقوع طوفان گردوغبار از شاخص DSI استفاده شد. در نهایت پیش بینی اثرات تغییر احتمالی عناصر اقلیمی بر تحرک پذیری ماسه های روان انجام گرفت. نتایج همبستگی ها نشان داد رابطه شاخص لنکستر با مقدار بارندگی سالانه، باد و شاخص خشکی معنی دار بوده است. نتایج تحلیل حساسیت نیز نشان داد که در صورت افزایش فراوانی بادهای فرساینده و تبخیر و تعرق پتانسیل به مقدار ۳۰ درصد، فعالیت تپه های ماسه ای در ایستگاه ایرانشهر به ترتیب ۲۵ و ۲۳ درصد افزایش یافته، از طرفی با افزایش ۳۰ درصدی مقدار بارندگی فعالیت تپه های ماسه ای ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است. با توجه به وضعیت تپه های ماسه ای که در وضعیت فعال و کاملا فعال قرار دارند، اقدامات لازم جهت تثبیت آن ها در این شهرستان ضرورت دارد.

بررسی عناصر اقلیمی موثر بر فعالیت تپه های ماسه ای و تحلیل حساسیت آن با استفاده از شاخص لنکستر (منطقه مورد مطالعه؛ ایرانشهر، استان سیستان وبلوچستان) Keywords:

بررسی عناصر اقلیمی موثر بر فعالیت تپه های ماسه ای و تحلیل حساسیت آن با استفاده از شاخص لنکستر (منطقه مورد مطالعه؛ ایرانشهر، استان سیستان وبلوچستان) authors

هادی درودی

Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO)

محمد خسروشاهی

Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Abbasi HR, Opp C, Groll M, Rohipour H, Gohardoust A ...
Ashkenazy, Y., Yizhaq, H., Tsoar, H., ۲۰۱۲. Sand dune mobility ...
Bagnold, R.A. ۱۹۴۱. The physics of blown sand and desert ...
Bogle, R., Redsteer, M.H., Vogel, J. ۲۰۱۵. Field measurement and ...
Dong, Z., Qian, G., Lv, P., HU, G. ۲۰۱۳. Investigation ...
Johanna, C.S., Hamish, A.M., David, T.N. ۲۰۰۸. Meteorological controls on ...
Lancaster, N. ۱۹۹۸. Development of linear dunes in the southwestern ...
McTainsh, G.H., Leys, J.F., Tews, E.K., Strong, C.L. ۲۰۰۸. Dust ...
Rahdari, M.R., Rodríguez-Seijo, A. ۲۰۲۱. Monitoring Sand Drift Potential and ...
Rashki, A., Kaskaoutis, D.G., Goudie, A.S., Kahn, R.A. ۲۰۱۳. Dryness ...
Yizhaq, H., Ashkenazy, Y. and Tsoar, H. ۲۰۰۹. Sand dune ...
ابراهیمی خوسفی، زهره؛ خسروشاهی، محمد، نعیمی، مریم، و سمیرا زندی ...
جبالی، عاطفه؛ رضا جعفری و سید جمال الدین خواجه الدین. ...
طاووسی، تقی. ۱۳۹۷. بررسی روند تغییرات بارندگی و شاخص خشکی ...
عباس نژاد، احمد؛ سمیه ذهاب نوری. ۱۳۹۱. شناسایی اشکال فرسایش ...
عرب عامری، علیرضا و امیرحسین حلبیان. ۱۳۹۶. آنالیز مولفه های ...
موسوی، حجت؛ عباس ولی و مسعود معیری. ۱۳۸۹. تاثیر مولفه ...
نمایش کامل مراجع