سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدیریت واحدهای تحقیق و توسعه در واحدهای تولیدی

Publish Year: 1378
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,568

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CIMRDC02_001

Index date: 21 December 2006

مدیریت واحدهای تحقیق و توسعه در واحدهای تولیدی abstract

با توجه به نقش تحقیق و توسعه در برنامه سامان دهی صنعتی کشور تاکنون اقداماتی در رابطه با ایجاد مراکز R&D به منظور ایجاد و گسترش اطلاعات مورد نیاز بخشهای مختلف صنعتی انجام نگرفته که در سالهای اخیر طی بخشنامه های وزارت صنایع، کارخانه های تحت پوشش در سراسر کشور نیز موظف و تشویق به تاسیس این گونه واحدها می شوند. توجه به حجم سرمایه گذاری های به عمل آمده در بخش صنعت که به نوعی توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور نیز متاثر از آن می باشد، ضرورت و علاوه دلیل ارائه پروژه ها و بررسی های کارشناسی را توجیه می نماید. ذهنیت نظام تولیدی در بخش صنعت اغلب معطوف به ملاحظاتی از قبیل کسب سود بیشتر، رقابت، بازاریابی و اصولا پیشی گرفتن از رقباست و از طرقی بخش صنعت نیازمند مجموعه ای از خدمات فنی و مدیریتی است تا بتواند بدان وسیله مشکلاتی که به آن مواجه است را برطرف کند و شاید هم در اکثر مواقع چندان علاقه ای به پژوهش های وقت گیر و بلند مدت نداشته باشد. مراکز پژوهشی بنیادی به خاطر ماهیت کارشان اصولا فاقد عوامل لازم جهت برخورد با چنین مسائل فوری بخش صنعت هستند. بدیهی است عدم استفاده بخش صنعت از بخش پژوهش به دلیل عدم وجود ارتباط لازم بین دانشگاه و صنعت بوده و پر کردن این خلا و ایجاد ارتباط منسجم، تنها با ایجاد واحدهای R&D و مدیریت موثر برآنها امکان پذیر است. گرچه در کشورهای در حال توسعه و از جمله درکشور خودمان فعالیت های تحقیق و توسعه در بخش صنعت اعم از دولتی و خصوصی نیز انجام می گیرد، اما هنوز شناخت کافی از «عوامل مهم در ارتقای مدیریت واحدهای تحقیق و توسعه» در دسترس نمی باشد. در این نوشتار سعی بر آن است تا ضمن بیان تعریف مدیریت R&D به بررسی عوامل موثر در ارتقای مدیریت و گسترش فعالیتهای تحقیق و توسعه در واحدهای تولیدی کشور در قالب عوامل درون و برون سازمانی بپردازند. به موازات بیان عوامل، با ارائه جمع بندی مطالعات، چند پیشنهاد به عنوان ساز و کارهای اجرایی و کاربردی ارائه می گردد. مجددا بیان این نکته حائز اهمیت است که در صنعت موجود کشور نیز پرداختن به اینگونه بررسی ها بیشتر از آن جهت ضروری است که صنایع کشوربتوانند فعالیت های تحقیقاتی خود را با پیشرفت های آتی هماهنگ ساخته تا بدین وسیله از فاصله فزاینده بین صنعت داخلی و صنایع مشابه جهانی تا اندازه ای کاسته شود.

مدیریت واحدهای تحقیق و توسعه در واحدهای تولیدی authors

علی اصغر توفیق

رئیس دانشگاه جامع علمی- کاربردی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
نواز شریف، محمد، مدیریت انتقال و توسعه فن‌آوری، سازمان برنامه ...
ساختار نظام تحقیقاتی کشور، شورای پژوهشهای علمی کشور، 1372 ...
ساپ چوی، هیونگ، توسعه فن‌آوری در کشورهای در حال رشد، ...
Strategic Management in Public Research Organization, Jan D. Galloway, 1990), ...
World Science Report, UNESCO, 1996 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مدیریت واحدهای تحقیق و توسعه در واحدهای تولیدی" توسط علی اصغر توفیق، رئیس دانشگاه جامع علمی- کاربردی نوشته شده و در سال 1378 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 30 آذر 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4568 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به نقش تحقیق و توسعه در برنامه سامان دهی صنعتی کشور تاکنون اقداماتی در رابطه با ایجاد مراکز R&D به منظور ایجاد و گسترش اطلاعات مورد نیاز بخشهای مختلف صنعتی انجام نگرفته که در سالهای اخیر طی بخشنامه های وزارت صنایع، کارخانه های تحت پوشش در سراسر کشور نیز موظف و تشویق به تاسیس این گونه واحدها ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مدیریت واحدهای تحقیق و توسعه در واحدهای تولیدی با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.