سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیرات آلودگی هوای ناشی از صنایع چوب

Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 65

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_ESTJ-26-7_004

Index date: 27 January 2025

بررسی تاثیرات آلودگی هوای ناشی از صنایع چوب abstract

زمینه و هدف: امروزه آلودگی هوا یکی از معضلات اصلی کشورها است. آلودگی هوای ناشی از صنایع مختلف به یکی از مشکلات عمده محیط زیست جهانی تبدیل شده است. اشکال زیانبار این آلودگی بصورت کوتاه مدت و بلند مدت روی سلامت انسانها نیز اثر می گذارند. هر کدام از صنایع با توجه به نوع و روش فعالیت می توانند سهم و نقش متفاوتی در آلودگی هوا داشته باشند. فعالیت کارخانجات صنایع چوب با توجه به رشد روزافزونی که در قرن اخیر داشته اند، نقش بسزایی در افزایش میزان آلودگی هوا دارند. در این میان فعالیت کارخانجات تولید نئوپان بعنوان یکی از صنایع مهم فرآوردهای چوب، تاثیر قابل ملاحظه ای در تولید ذرات معلق، اکسیدهای کربن دار، اکسیدهای نیتروژن دار، آمونیاک و .... دارند. لذا با توجه به ملاحظات بهداشتی و اقتصادی، ضرورت انجام مطالعه ای برای اندازه گیری گازهای خروجی صنایع نئوپان و بررسی میزان تاثیر این صنایع بر روی آلودگی هوا بطور موردی در شرکت نئوپان گنبد در استان گلستان ایجاد گردید.

روش بررسی: در این مطالعه برای اندازه گیری مقدار آلاینده های خروجی از کارخانه ابتدا ۵ ایستگاه اصلی تعیین و سپس پارامترهای منوکسید کربن، دی اکسید کربن، دی اکسید گوگرد، دی اکسید نیتروژن، هیدروکربن ها، آمونیاک، فرمالدهید، دمای گازهای خروجی، دمای محیطی و پارامترهای ارزیابی راندمان EER و LOSS و Excess Air مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها: نتایج حاکی از آن است که غلظت گاز منوکسید کربن به عنوان عمده ترین آلاینده و میزان ذرات معلق تولید شده توسط دستگاههای خرد کن، هومیک سیکلون ذرات درشت، سیکلون ذرات هومیک و سیلوی ذخیره بالاتر از حد مجاز میباشد. همچنین بررسی ذرات معلق در هوای آزاد بالاترین غلظت را در قسمتهای شرق، غرب و مرکز کارخانه نشان میدهد.

بحث و نتیجه گیری: بطور کلی مصرف سوختهای فسیلی، کارایی نامناسب سیکلونها، عدم کانال کشی مناسب جهت ورود و خروج گاز و بوی نامطبوع سالنها همگی از دلایل افزایش میزان آلاینده های هوا در محیط کارخانه و اتمسفر اطراف کارخانه می باشند. آنچه مسلم است اطلاعات حاصل از این مطالعه می تواند راه حل رفع بسیاری از مشکلات ناشی از آلودگی هوا را در اختیار صاحبان صنایع چوب بخصوص صنایع نئوپان قرار دهد. اقدامات ساده ای همچون کاشت و افزایش مقدار فضای سبز در این صنایع تاثیر قابل توجه ای در کاهش آلاینده های هوا خواهند داشت. بنابراین انجام این تحقیق بخصوص در ناحیه شمال کشور با تراکم بالای جمعیت و حساسیتهای ویژه زیست محیطی که همیشه در آنجا مطرح بوده است بیش از پیش ضروری و با ارزش است.

بررسی تاثیرات آلودگی هوای ناشی از صنایع چوب Keywords:

بررسی تاثیرات آلودگی هوای ناشی از صنایع چوب authors

ایمان همایون نژاد

استادیار گروه کشاورزی و محیط زیست، دانشکده فنی-مهندسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران. (مسوول مکاتبات)

پرییا امیریان

دکتری بهداشت محیط، سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز.

سحر طبیبیان

دانشیار، گروه کشاورزی و محیط زیست، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران